Tuesday, September 21, 2010

JaLaN-JaLaN CaRi MaKaN...^_~

Mai2 suma...tgk2...kalo berkenan ambk...jgn malu jgn segan..sapa malu x dpt...cepat2 nnt myesal kalo x tgk..(apa la yg aku mgarut nie)erm...sbnrnya aku xtau nk start ceta cmne...huhuhuu....boring2 sejak dah blk UNISZA a.k.a UDM...mls btoi la nk study sbb masih dlm mood raya...apa la mak ngn ah aku wat kt umah...sure berjln sakan couple terhangat 2...huhuhuu...aku kt cni tgh pening kepala kna study utk test ngn quiz yg berlungguk nie...erm...ok la berbalik pda tajuk dia ats...pada rya ke5 bersamaan 14 sept 2010 sempt jgk la aku jln2 g alor star ngn adk bradik aku...mmg best la sbb dh bper thn x pergi sna...nma je dok kdah tp x menjelajah pun negeri sndiri...2 pun pergi umah paktam aku wat open house..kalo x sure x smpai g aku kt sna...cian aku kan xde sapa nk bwk aku jln2...huhuhuu...serius cedih kot...:'(....pg2 kitaorg bertolak dr sp smpai sna lebih kurg kul 11 la...sjam je dr sp ke alor star...bkn jauh mna pun...tp wat2 cm jauh knon...apapun kita lyan dlu pic nie....
pemandu yg berkhemah...huhuhuu....
sapa plak nie????

anip....bru drjah 5 tp bdn cm dh form3....

nurain irdina....bdk yg kuat merajuk....

nurdania sofia...nakal nk mmpus..ssah nk tgkap gmbr dia,asyk gerak jee...

abg n adek....

nie la ank2 paksu aku....

my mom n i......

alamak..!!bulatnya muka aku...
2 beradik...adek n kak....



setakat itu je yg sempat aku upload pic (line kt unisza mmg slow gler,xleh nk upload byk gmbr)....apapun love u all......see u all next time.^_*

Friday, September 17, 2010

...OpEn HoUsE...

Mesti korg skg nie tgh sonok2 g open house kn???huhuhuuu...cedihnya...mlm nie aku dh kna blk tgganu...tp xpela...smggu nie mrata dah aku g open house...bru2 nie ari isnin bersamaan 13 september mmbe aku wat open house...umah alip a.k.a itachi (xtau la eja btl ke x..huhuuu...sory alip)..best la jgk sbb dpt jmpa mmbe2 kolah...ada yg dh tembam...da yg still maintain...da yg mkin cubby...hihihii...xde apa pun yg nk ceta sbnrnya...(xde moo arini sbb mlm nie dh kna blk tgganu)...huhuhuu...apa pun maceh suma kengkwn yg sudi dtg umah aku dan wish SELAMAT ARY RYA utk aku...lyn r pic yg sempt aku snap....
ace2...malu knon nk tgkap gmbr...
sonok tgk depa sembg smpai x pasan aku snap gmbr...
2 jejaka khusyuk wat pe xtau..^_^
bahan2 mkn ngn laksa yg dibuat oleh cikpah...cedap oo...

nie la kembar time skolah dlu...dimana ada syira disitu da frhana and vice versa..huhu..

cik pah khusyuk btoi tgkap gmbr...si rozy plak sempat berposing...isk2...

awat smpai ternganga nie syira???

hihihii...round ke2 aku p open house umah cikpah...

mkn2.....mkn smpai knyg...

aku mmg suka myibuk org2 tua myembang..huhuhuu...

geng2 artis...kot...

kengkwn skolah....frenz forever

haaa....bru muncul gmbr aku...alip nie kaco daun jee...

erm...hope kita leh berkumpul cni lg 1 ari nnt...

woo...suma pakat posing senyum...hihii...

cntik gmbr nie..tp..cyg aku xde...

aih....pelik je nie berpelukkan...

watpe la 2 smpai x pasan org snap gmbr...

Monday, September 13, 2010

3 in1

Wah2...tjuk kali nie sure wat korg tertny2 kan apa la yg aku nk ceta plak...suspen x????ceta aku kali nie mcm NESCAFE 3 IN 1 yg dok jual kt kdai rncit mamak 2 ke...??lebih kurg la kot...huhuhuuu....nie haa ceta pasal rya laa...apa lg skg nie...aku nk ceta apa yg berlaku slama 3 ary beraya di umah dan di kmpung halaman....

....RAYA PERTAMA....

Bgun je pg2 rya 2 aku dh sibuk nk wat tomyam...mula2 dlm perancangam xde pun nk wat suma 2...2 plan last minit la sbb abg aku gtau awek dia nk dtg umah rya pertama...x pnah2 mai rya pertama mai plak...2 yg aku ngn mak aku terkjut beruk...so wat je la...bleh aku soh akhram mai skali...so dia pun dtg laa...rsa2nya dia x pnah g dtg time rya pertama siap berbaju mlayu g...woo...nsem jgk dia...huhuhuuu,,,puji nmpk...tp syg...x sempat nk tgkap gmbr ngn dia...giler kot nk tgkap gmbr kt umah aku berdua...mau ayah aku ligan ngn batang pnyapu pg2 rya nie....pas ayah aku smyg jmaat kitaorg pun bertolak blk kmpg....ala...dkt je kmpg aku kt penaga,seberang prai utara....mmg best laa...thn nie aku leh collect det rya 200 lebih...mmg pecah rekod la dpt det rya byk 2 walaupun dh tua bangka....huhuhuuu....so lyn la gmbr kt bwh nie erk....
sempat g snap gmbr pkai bju rya....

ace2....wat ayu bleh aku noo.....



mak aku yg tercinta....mak aku nie pntang nmpk org pegang kamera...mmg suka berposing...


nie la selendang jala ikan yg abg aku kta...da ke ptut kta cm jala ikan....
....RAYA KEDUA....

Rya kedua nie dpt la aku bgn tido kul ***(biarlah rahsia antara aku ngn katil je erk)...pas mkn ala kadar pas asar siap2 trus pergi rya umah terbuka tok sedara aku....dpt jgk aku mkn nasi tomato...mmg aku lapar nasi ari2 sbb mak aku x masak nasi...mybe dh plan nk p openhouse kot...aku redha je laa....dlm kul 6 lebih kmi pun minta diri....trus pergi umah makngah aku...tp aku x p pun...dok umah tok aku jee...umah tok aku ngn umah makngah aku dkt jee...kiranya kntut kt umah makngah aku sure dgr pny kt umah tok aku...2 la menunjukkan betapa dktnya umah mereka....sok rya ke3 makngah aku wat knduri akad nikah anaknya yg ke3...mmg makngah aku nie suka sgt wat knduri time rya...suma org mrh dia sbb org nk p rya xleh...tp dia still wat don't know jee...aku pun x phm....aku mls nk p...tp aku still tlg makjang aku kt umah tok aku...tp tlg ala kadar jee...men yg lebih....men ngn spupu je lebih....tp kira ok la tlg jga bdk2 2...huhuhuuu...last2 aku pun jd cm bdk2 jgk....
sonoknya dpt g rya...det masuk...!!!
peace...!!!ayah said: ang nie keje tgkap gmbr jee...xde keje len ke???


kt umah tok....siap da jurukamera g tlg tgkap gmbr...huhuhuuu....thankz ana...

sempat lg.....depan pintu pagar pun...isk2....

couple terhangat di malaya....



....RAYA KETIGA....

Ary nie kenduri umah makngah aku....pg 2 bgn2 je kna beratur nk mndi...mmg dh jd lumrah hidup bila tido kt umah tok aku time rya2 nie...sure bilik air jam kalo nk mandi...kdg2 beratur pnjang sbb nk tggu turn nk mandi...nasib la sapa beratur lmbt dok blkg la jwbnya....akhirnya dpt jgk aku mandi pg 2...pas mkn pg trus siap2 nk g masjid tgk akad nikah spupu aku kwen...best jgk tgk...rsa cm x sabo plak nk kwen...huhuhuuu...pas2 kitaorg trus pergi knduri umah belah laki...kitaorg konvoi pergi 10 biji keta...aku rsa terkjut tuan umah 2 tgk rmai yg dtg...nasib x pgsan dia...huhuhuuu....mmg best la...tp letih kot...dr penang ke perak...woo...tertido aku time blk....tp syg laa....aku x sempat nk snap byk2 gmbr....sempat snap gmbr2 spupu jee.....rsa rugi plak....mmg time 2 suma cun2 belaka tmbah2 yg blum berkhwin...termasuk la aku....(pasan plak aku nie)...mna nk tau da tersngkut sorg ke org perak...wawawaaa...kalo aku tersngkut sure blk 2 akhram yg sgkut aku...huhuhuuu...xmo la aku...tlg3.....

adek n kakak...besarnya mata irdina....tomey nya dania....


model kcil....pntang nmpk kamera...keje soh tgkap gmbr jee....


gaya apa la plak nie....


jemu dah aih...asyik gmbr aku jee....besa la blog aku...


nie la yg dikatakan 3 IN 1....btl kn????huhuhuuu....sbnrnya byk g aku nk kongsi ngn korg tp x sempat...sibuk ngn rya....nnt bila2 aku free aku update yg lg best wokeh.....apa pun aku doakan spupu aku yg berkawen 2 akn trus berkekalan hingga akhir hayat....dan 1 lg pesanan...makngah jgn wat knduri lg time rya noo...jd kalut laaa......x sempat nk meraya merata tmpat....




Thursday, September 9, 2010

RaYa Ooo RaYa

.....SeLaMaT ArY RaYa SuMa......

Sekali lg kita akn myambut ari lembaran yg ke.....ke bper erk???aku pun dh lupa...huhuhuuu....ary nie sure suma org bz kan wat kueh rya....ktupat...rendang....termasuklah diri aku nie....mmg bz sgguh....bz memerintah mak aku...huahuahuaa....aku rya kali nie ala kdar jee...bju kurung 2 psg....selendang 2 pasang (kena la matching ngn bj rya)...ksut spsang.....utk bj org putih plak juz tshirt 2 helai ngn seluar jeans sepasang...simple aku rya kali nie...juz beli yg mna ptut je sbb bjet sudah lari...huhuu...x larat aku nk ligan dah...bju rya xleh tnjuk g..bak kta org nnt hilang seri nk pkai pg rya....nnt utk post akn dtg aku akn msukkan pic suasana pg rya erk.....ary nie sempat jgk la aku tlg2 mak aku wat rendang ngn kari daging...kmi slalu time rya mkn ktupat daum palas ngn rendang...tp ayah aku nie pelik ckit besa la org kmpng...mkn ktupat ngn kari dging...pelik x pelik..pelik kan...so lyn la gmbr yg aku sempat snap smbil2 dok kaco mak aku td...

.....nie la ketupat palas mknan popular org utara....
....kek akhram bg....hihiii...aku dh mkn la sekerat...sedap ooo lembut jee....
nie la rendang hasil kerja aku mak aku laa...aku tolong ambk senduk then kaco jee....tp aym dia still x msk g sbb bru boh....

kuah rendang yang x boh aym dan santan lg....nmpk sedap jee..meleleh air liur aku dok kaco td....huhuhuhuu.......


ktupat nie wat kmrin lg wat cuma arini bru rebus....cedap2...mknan faverat aku nie....
yg nie suma tau kan...kari daging....faverat aku ayah aku nie...kalo dh da kari benda len dia x sentuh dh....
rendang ayam....cedap hingga menjilat ibu jari kaki....kalo x cye cuba try test....


aku nak ucapkan SELAMAT ARY RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN kpd suma kengkwn...ckgu2...lctrer n suma yg mengenali dri nie....ampun dan maaf di pinta dr ujung rmbut hingga la ke ujung kaki.... 

Tuesday, September 7, 2010

Hihihii...bArU wAt bLoG ^_^

wah2...
terasa truja giler dh dpt wat blog nie...
apa g nk tulis erk...??...
apa pun slmt dtg ke blog aku yg x seberapa nie...
besa la kan bdk baru bljr cmni la jdnya...
huhuu....
apa pun THANKS sbb teringin jgk mlwt blog aku nie...
...hihi...