Saturday, September 8, 2012

Raya 21Tahun

Assalamualaikum
alhamdulillah dah 21syawal...
lg 8hari syawal akan tinggal kan kita
cepat sangat masa berlalu
tahun nie raya ke 21tahun untuk aku
bila korang tanya mcm mana perasaan raya tahun nie
of course perasaan dah lain
tak macam perasaan 10tahun dulu
dulu tiap2 tahun akan tunggu bila nak raya nie
baju raya kalau boleh nak complete 
dari hujung rambut sampai hujung kaki mau suma baru
malam2 bulan puasa main bunga api dengan kawan2
pagi raya dah bangun awal2 
siap2 nak g kutip duit raya
pastu lawan dengan kawan2 sapa duit raya paling banyak


tapi sekarang tak macam dulu dah
kadang2 tak sedar nak raya dah
kalau boleh nak sangat bulan ramadhan 
lebih panjang dari bulan syawal
sebab rasa tak cukup sebulan untuk menikmati ramadhan
bulan untuk kita beribadah kat Allah dan mendapat kelebihannya
bulan2 lain tak sama macam ramadhan
kita takkan jumpa solat terawih,pahala yang berkali2 ganda
baju raya pun tak excited macam dulu
beli yang patut mengikut kemampuan jee
heehee..walaupun tahun nie over bajet jgk laa
bajet around RM300 jee...
tapi terover pulak..more than RM400..
apa yang aku beli pun tak tau
tengok takde laa banyak mana pun
maybe barang2 sekarang mahal kot kan
hujung2 ramadhan pulak sibuk buat kueh raya,ketupat kemas2 rumah...
memang tak menang tangan laa sebab aku sorang jee anak perempuan
takkan mak aku nak buat suma..
kesian kot..
pagi raya bangun tu jangan harap nak siap lawa2 lagi laa yer
tengahari baru la boleh siap
tu pun aku tak pakai baju raya
pakai jee baju aku g kuliah dulu
sebab confirm sememeh punya nanti
sebab dari pagi sampai petang tempat aku kat dapur
time nak melawa pun petang nak balik kampung n g umah sedara2
alhamdulillah walaupun dah 21tahun still dapat duit raya
maceh sapa2 yang bagi kat i..hehee


open house pun banyak sangat tahun nie
minggu 1st raya tu memang tak duduk rumah laa
tiap2 hari kuar g open house
rumah kawan2,rumah sedara mara..
nah nie pic raya ke berapa tah
pic 1st raya sory yer tak sempat nak snap




No comments:

Post a Comment