Thursday, June 14, 2012

ABC Gunung Jerai

Assalamualaikum..
saya kembali setelah 3bulan menyepi...
tu pun selepas sorang membe tegur 
kenapa lama takde entry baru...
so kena curi masa sikit update entry baru nie
sejak 2 bulan nie agak busy sikit dengan business baru
korang nak tahu??
cerita business next entry yer
takmau lari dari tajuk di atas heheee


ABC Gunung Jerai...
mesti korang ingat kena p Gunung Jerai baru dapat makan kan??
tak payah jauh2,p jee pantai merdeka...
pilih jee kedai mana 1 korang nak..
banyak sangat...
aku pun mula2 taktau pun ada ABC nie
pastu cousin aku selalu ceta bawak anak2 dia 
pegi makan ABC Gunung Jerai kt pantai merdeka
aku relax jee,tak kisah pun


aku nie jenis suka jalan2 blog orang
so 3minggu lepas terjalan2 blog cousin aku
alamak dia buat entry pasal ABC Gunung Jerai
siap ada gambar lagi
meleleh ayaq liuq ceq baqhang...
aku pantang nampak makanan
sure mengidam


terus pegang tangan mak aku
dok dekat2 (macam kucing suka mai seqendeh kat kaki kita tu)
*cara2 nak mengepow mak aku belanja
hahaahaaa


aku : mak jom esok kita p pantai merdeka,teringin nak makan ABC Gunung Jerai
mak : agak2 la ang nie,tak kan nak p nek moto..patah pinggang aku...tunggu ayah ang cuti nanti
aku : okey beres...


seronok gila bab makan...
terus mesej cik akhram...
bgtau teringin nak makan ABC Gunung Jerai
bukan apa,kalau mak aku taknak p boleh ajak dia * boleh cmtu??
dia cakap macam laa tak penah makan ABC,sama ja aih kat lain pun
cuma tinggi jaaa


seminggu lepas aku dah dapat lesen keta..
wah2 makin panjang kaki aku pasni
semalam ayah aku cuti
terus plan awal2 nak ajak p pantai merdeka
pekena ABC Gunung Jerai
konon nak practice drive laa
last2 mak aku cakap


mak : tak payah p pantai merdeka laa,buang masa jaa...
         jom p umah pakcik ang..kita amik vacum


aku terus tarik muka...
mengidam kot...
kalau bab2 makanan jangan dok tunjuk kat aku
mengidam kalah orang mengandung
tapi akhirnya cik akhram macam tau2 jee 
aku tarik muka kat mak aku semalam
tadi pagi dia mesej ajak p pantai merdeka petang nanti
ingat lagi dia pasal ABC Gunung Jerai
dia pun dah tau,kalau aku mengidam
selagi tak dapat,selagi tu laa aku dok cakap
so alternative terbaik bawak jee aku p
terus senyap la nanti


terus siap2 cepat,
akhirnya dpt jugak makan
nie la rupanya bagi sapa2 tak penah tengok




gambar nie di ambik dari blog cousin aku
* kakdiyah kalau baca entry nie,nak habaq siap2 adeq curi pic nie 1..hahaa


tinggi gila,jenuh aku dok tarah tadi
tapi tak sedap mana pun
sama je macam ABC kat tempat lain
cuma besa tinggi jee
pastu order char kuew tiaw
hampeh...tak sedap langsung
sekejap jee kat sana,dah nak mangrib
terus balik..
sempat lepak2 kat pantai sekejap jee
rasa tak puas sangat,rindu pantai kat terengganu


sekarang nie mengidam coconut shake
nie pun hasil dari membaca etnry cousin aku jugak
siap pesan kat cik akhram
nanti kalau p mana2 jumpa coconut shake,gtau tau
teringin sangat....
diam jee dia....



*so pesanan buat cousin aku tu (kakdiyah),jangan laa update entry pasal makanan lagi yer....mengidam coconut shake tak lepas lagi