Sunday, March 18, 2012

Muncul Kembali

Assalamualaikum semua...
berlagak macam ramai jee follower ko kan..
tak pela sekali sekala bajet ramai peminat..
dah lama tak update blog...
last entry 11 JANUARY 2012
sekarang 19MARCH 2012..
baru teringin dan ada keinginan nak update blog niee..
kesian blog aku nie di anak tiri kan ...


nak kata tak de mood nak update
ada jee...tiap2 malam sebelum tido mesti dok fikir jee
esok nak kena update blog niee...
macam2 benda nak ceta
tapi esok pagi jee mesti lupa..
nak kata busy sebulan dua nie of course laa..
kan dah last year untuk dip aku...
setiap hari berderet assignment dok menunggu nak buat
test, quiz setia menanti aku setiap minggu
kadang2 terfikir kat kepala nie macam malas jee nk sambung degree
dah tak larat nak study lagi
tapi apa kan daya, usia aku kan masih muda (bajet muda boleh)
harus la belajar setinggi yang boleh
sampai diri rasa gayat ketinggi tu
so berhenti laa..boleh macam tu??



dan akhirnya 12 MARCH 2012 haritu 
dengan rasminya aku dah habis diploma
selama 3tahun bertungkus lumus penat lelah
di UNISZA tercinta..hahaa cinta la sangat
banyak sangat kenangan yang tercipta di sana
suka duka bersama kawan2..
hope lepas ni semua still dapat contact each other
kalau sapa2 yang nak tukar nofon jangan senyap jee
pas2 la nofon tuu...


sekarang nie tengah pening nak pilih U mana nak sambung degree
ayah aku soh mintak area2 utara jee
tak boleh jauh2 dah,tak larat kata dia
tak pela kalau ada rezeki kat mana2 pun dapat kan
kita just mampu berdoa 


sekarang nie dengan segala hormatnya aku jadi pengganggur 
terhormat yang dok kat umah sambil goyang kaki
nak buat kerja pun macam malas jee
nak berehat sebentar penat belajar 3tahun
tanpa henti..kukuh tak alasan??
kalau mak aku dengar tak pasal2 kena ketuk kepala
alasan malas nak buat kerja sebenarnya...
barang2 yang bawak balik dari U pun aku malas nak kemas
bilik aku dah jadi macam gudang simpan barang
esok2 je la kemas
tak dak mood lagi nak kemas muktamad!!


nak rehat sebulan dua pastu ingat nak mintak kerja laa
tak best laa dok umah tapi duit tak masuk
aku nie dah la kuat berjalan
kalau berjalan duit tak keluar tak pa


dah la penat taip dah aih...
apapun happy sangat sebab dah habis dip...
^_^

No comments:

Post a Comment