Monday, March 26, 2012

Inilah Hasilnya

Hai semua...
sihat2 belaka ke??
alhamdulillah aku pun sihat..
tapi penyakit termenung aku datang balik..
nak update entry nie pun dekat setengah jam aku dok termenung 
depan laptop
mencari idea nak taip apa...
padahal baru 2minggu meninggalkan zaman student...
tapi rasa macam dah tak pandai nak mengarang ayat..
tambah2 sekarang nie dok rumah aktiviti harian
just makan, tidur, tengok movie, keluar bersiar2 (kadang2 je la sebab duit dah tak banyak)
otak beku jee..takde aktiviti berfaedah
rasa macam tak best jee hidup nie kalau duit kurang kan...!!!
ptptn dah taknak sponsor aku lagi dah...aish...


ok2 berbalik tajuk entry di atas..
aku nak tunjuk hasil baucar RM200 yang student dapat tu...
RM200 nampak nilai besar kan...
tapi barang yang aku mampu beli dengan nilai tu just 13 barang jee..


dengan jayanya aku dapat merembat semua nie
menggunakan baucar

termasuk mouse nie

nie yang paling penting ok..!!

apa macam???
aku beli semua nie dengan cara berhemah tau...
3 kedai aku p beli...
popular cs,hasani,n kembali ke popular tesco baru...
masa mula2 dekat popular cs aku x beli barang2 stationery langsung..
aku just beli novel n magazine yang cik akhram rembat untuk dia..
bernilai RM50..pastu cashier tu kata..


"barang stationery takde langsung,baik tak payah guna baucar " - cashier popular

" nak beli buat apa kalau dah last sem,rugi jee" - cik akhram

" *sign* " -cashier popular

nasib cik akhram jawab camtu,selamat aku...
ikut suka aku la nak beli apa pun dengan baucar nie..
aku punya kan..
buat rugi je beli barang2 stationery...
yang beli masa mula2 nak masuk sem1 dulu pun banyak lagi
so jangan membazir ok..


pastu menjelajah ke kedai buku hasani pulak dengan dengan mak aku..
mak aku nak beli buku2 kisah agama...
pastu cousin aku suruh beli kalkulator untuk dia..
aku dah tak tau nak beli apa...
just beli buku rujukan untuk cousin aku...
total semua RM100...


just tinggal RM50 kat aku...
sehari tu aku boring sangat dok kat rumah..
ajak mak aku jalan2 dia taknak...
aku sorang2 pun jadi keje kalo bab ronda2 nie...
melilau sorang2...
pastu saje singgah populat tesco...
dok belek2 novel,rasa macam best jee
so terus sambar...baru puas hati...
balik dengan tersenyum sampai ke telinga...
hahaaa
masa mula2 dapat baucar tu pun memang niat nak beli novel pun..
korang pecaya tak aku nie kaki baca novel...
tapi 1 pun novel aku tak penah beli sebelum niee...
sebab aku fikir novel nie kita akan baca sekali jee
pas dah baca tu terus simpan dalam kotak...
so alternatif paling baik pinjam je kat kawan2...
tak membazir kn..??
sebab tu laa bila dapat baucar nie terus aku beli sampai 4buah
duit free kan...
boleh je nak beli apapun...heheee...


kemarin misi menghabiskan baucar cik akhram pulak..
tapi just tinggal RM50...
ingat boleh la pow nak beli novel sebuah lagi..
tapi kecewa hati sebab dia nak beli kalkulator..
*ok tunduk lap air mata*
sebab nak tunjuk memberontak tak dapat beli novel
makan pun taknak...

" betul ke taknak makan nie??" - cik akhram

"takmau " - buat muka tiga kupang

" makan la,nanti orang tengok pelik jee i makan sorang,
muka tu buat leklok sikit...orang dok tengok nuu" - cik akhram

tengok sekeliling...ok memang orang dok tengok aku...terus senyum macam kerang busuk...


chicken chop with butter rice

nescafe panas

ok...hanya mampu tengok jee cik akhram makan..
bukan memberontak pun sebenarnya...
perut tersangat kenyang...
baru lepas makan soto dekat rumah masa nak keluar tu...
cik akhram mau tak lapar...
baru balik dari kerja..
mau dia tak baham chicken chop tu macam harimau...
aku hanya mampu minum air milo ais jee...
sempat jugak curi sikit chicken chop tu...
just nak rasa...tapi tak sedap (sangat terus terang kn )





wallpaper handset aku pun dah bertukar wajah semalam...
gara2 pic yang di crop oleh cik akhram...
dia dah aim lama pic tu...
minggu lepas dia nak bluetooth tak boleh
tapi kemarin berjaya jugak...
dah la muka aku macam makcik je pic tu...
muka aku bila terpaksa bangun awal sebab kena pegi kelas...
tak suka bangun awal ok...!!
*sign*

No comments:

Post a Comment