Monday, March 26, 2012

Inilah Hasilnya

Hai semua...
sihat2 belaka ke??
alhamdulillah aku pun sihat..
tapi penyakit termenung aku datang balik..
nak update entry nie pun dekat setengah jam aku dok termenung 
depan laptop
mencari idea nak taip apa...
padahal baru 2minggu meninggalkan zaman student...
tapi rasa macam dah tak pandai nak mengarang ayat..
tambah2 sekarang nie dok rumah aktiviti harian
just makan, tidur, tengok movie, keluar bersiar2 (kadang2 je la sebab duit dah tak banyak)
otak beku jee..takde aktiviti berfaedah
rasa macam tak best jee hidup nie kalau duit kurang kan...!!!
ptptn dah taknak sponsor aku lagi dah...aish...


ok2 berbalik tajuk entry di atas..
aku nak tunjuk hasil baucar RM200 yang student dapat tu...
RM200 nampak nilai besar kan...
tapi barang yang aku mampu beli dengan nilai tu just 13 barang jee..


dengan jayanya aku dapat merembat semua nie
menggunakan baucar

termasuk mouse nie

nie yang paling penting ok..!!

apa macam???
aku beli semua nie dengan cara berhemah tau...
3 kedai aku p beli...
popular cs,hasani,n kembali ke popular tesco baru...
masa mula2 dekat popular cs aku x beli barang2 stationery langsung..
aku just beli novel n magazine yang cik akhram rembat untuk dia..
bernilai RM50..pastu cashier tu kata..


"barang stationery takde langsung,baik tak payah guna baucar " - cashier popular

" nak beli buat apa kalau dah last sem,rugi jee" - cik akhram

" *sign* " -cashier popular

nasib cik akhram jawab camtu,selamat aku...
ikut suka aku la nak beli apa pun dengan baucar nie..
aku punya kan..
buat rugi je beli barang2 stationery...
yang beli masa mula2 nak masuk sem1 dulu pun banyak lagi
so jangan membazir ok..


pastu menjelajah ke kedai buku hasani pulak dengan dengan mak aku..
mak aku nak beli buku2 kisah agama...
pastu cousin aku suruh beli kalkulator untuk dia..
aku dah tak tau nak beli apa...
just beli buku rujukan untuk cousin aku...
total semua RM100...


just tinggal RM50 kat aku...
sehari tu aku boring sangat dok kat rumah..
ajak mak aku jalan2 dia taknak...
aku sorang2 pun jadi keje kalo bab ronda2 nie...
melilau sorang2...
pastu saje singgah populat tesco...
dok belek2 novel,rasa macam best jee
so terus sambar...baru puas hati...
balik dengan tersenyum sampai ke telinga...
hahaaa
masa mula2 dapat baucar tu pun memang niat nak beli novel pun..
korang pecaya tak aku nie kaki baca novel...
tapi 1 pun novel aku tak penah beli sebelum niee...
sebab aku fikir novel nie kita akan baca sekali jee
pas dah baca tu terus simpan dalam kotak...
so alternatif paling baik pinjam je kat kawan2...
tak membazir kn..??
sebab tu laa bila dapat baucar nie terus aku beli sampai 4buah
duit free kan...
boleh je nak beli apapun...heheee...


kemarin misi menghabiskan baucar cik akhram pulak..
tapi just tinggal RM50...
ingat boleh la pow nak beli novel sebuah lagi..
tapi kecewa hati sebab dia nak beli kalkulator..
*ok tunduk lap air mata*
sebab nak tunjuk memberontak tak dapat beli novel
makan pun taknak...

" betul ke taknak makan nie??" - cik akhram

"takmau " - buat muka tiga kupang

" makan la,nanti orang tengok pelik jee i makan sorang,
muka tu buat leklok sikit...orang dok tengok nuu" - cik akhram

tengok sekeliling...ok memang orang dok tengok aku...terus senyum macam kerang busuk...


chicken chop with butter rice

nescafe panas

ok...hanya mampu tengok jee cik akhram makan..
bukan memberontak pun sebenarnya...
perut tersangat kenyang...
baru lepas makan soto dekat rumah masa nak keluar tu...
cik akhram mau tak lapar...
baru balik dari kerja..
mau dia tak baham chicken chop tu macam harimau...
aku hanya mampu minum air milo ais jee...
sempat jugak curi sikit chicken chop tu...
just nak rasa...tapi tak sedap (sangat terus terang kn )





wallpaper handset aku pun dah bertukar wajah semalam...
gara2 pic yang di crop oleh cik akhram...
dia dah aim lama pic tu...
minggu lepas dia nak bluetooth tak boleh
tapi kemarin berjaya jugak...
dah la muka aku macam makcik je pic tu...
muka aku bila terpaksa bangun awal sebab kena pegi kelas...
tak suka bangun awal ok...!!
*sign*

Sunday, March 18, 2012

Muncul Kembali

Assalamualaikum semua...
berlagak macam ramai jee follower ko kan..
tak pela sekali sekala bajet ramai peminat..
dah lama tak update blog...
last entry 11 JANUARY 2012
sekarang 19MARCH 2012..
baru teringin dan ada keinginan nak update blog niee..
kesian blog aku nie di anak tiri kan ...


nak kata tak de mood nak update
ada jee...tiap2 malam sebelum tido mesti dok fikir jee
esok nak kena update blog niee...
macam2 benda nak ceta
tapi esok pagi jee mesti lupa..
nak kata busy sebulan dua nie of course laa..
kan dah last year untuk dip aku...
setiap hari berderet assignment dok menunggu nak buat
test, quiz setia menanti aku setiap minggu
kadang2 terfikir kat kepala nie macam malas jee nk sambung degree
dah tak larat nak study lagi
tapi apa kan daya, usia aku kan masih muda (bajet muda boleh)
harus la belajar setinggi yang boleh
sampai diri rasa gayat ketinggi tu
so berhenti laa..boleh macam tu??



dan akhirnya 12 MARCH 2012 haritu 
dengan rasminya aku dah habis diploma
selama 3tahun bertungkus lumus penat lelah
di UNISZA tercinta..hahaa cinta la sangat
banyak sangat kenangan yang tercipta di sana
suka duka bersama kawan2..
hope lepas ni semua still dapat contact each other
kalau sapa2 yang nak tukar nofon jangan senyap jee
pas2 la nofon tuu...


sekarang nie tengah pening nak pilih U mana nak sambung degree
ayah aku soh mintak area2 utara jee
tak boleh jauh2 dah,tak larat kata dia
tak pela kalau ada rezeki kat mana2 pun dapat kan
kita just mampu berdoa 


sekarang nie dengan segala hormatnya aku jadi pengganggur 
terhormat yang dok kat umah sambil goyang kaki
nak buat kerja pun macam malas jee
nak berehat sebentar penat belajar 3tahun
tanpa henti..kukuh tak alasan??
kalau mak aku dengar tak pasal2 kena ketuk kepala
alasan malas nak buat kerja sebenarnya...
barang2 yang bawak balik dari U pun aku malas nak kemas
bilik aku dah jadi macam gudang simpan barang
esok2 je la kemas
tak dak mood lagi nak kemas muktamad!!


nak rehat sebulan dua pastu ingat nak mintak kerja laa
tak best laa dok umah tapi duit tak masuk
aku nie dah la kuat berjalan
kalau berjalan duit tak keluar tak pa


dah la penat taip dah aih...
apapun happy sangat sebab dah habis dip...
^_^