Wednesday, January 11, 2012

Cik Semut Universiti

Tensen je pas aku bgn tido pagi ni...
korg nak tahu nape??
meh cni nak story mory ckit...


sejak2 aku dok hostel blok baru nie...
banyak jee semut kat bilik nie..
aku serabut ckit kalo banyak semut nie..
pantang letak makanan atas meja
mesti ada tetamu x diundang datang kat makanan aku...
atas katil pun ada..
kalo tido jee mesti x tenang..kena gigit ngn semut..
bongok punya semut aku pun ko nak makan ke???
dalam gula toksah dok tanya laa...
macam tempat tinggal dia jee...
asyik kena buang je gula tu...
datang dari mana erk banyak2 semut nie...
so nak di jadikan ceta time aku balik umah aritu
pegi la uptown..pastu ternampak ubat semut..
yang serbuk tu...3paket 2ringgit..
so aku pun beli la bawak balik UNISZA...
semalam baru teringat nak letak ubat tu
so aku pun tabur la atas meja study..
suma makanan n barang2 yang ada dekat2 meja tu 
aku letak dalam almari..
x pasal nnt masuk dalam biskut aku,aku pulak yg mati
hahaa...bukan semut...
dengan hati girang tido semalam..
dgn harapan sok pagi bgn tido nampak banyak
srmut mati atas meja study...
tapi hampeh...bangun pg nie sekor pun semut xde yg mati...
bila aku fikir balik
semut nie kan ada kt universiti..
so dia pun pandai cam org jugak...
dia x datang langsung berkeliaran atas meja tu..
bijak sungguh cik semut universiti nie kn..
lagi 2paket ubat semut tu aku buang jee
x makan saman langsung cik semut universiti nie...
tunggu la aku balik sekali lagi..
aku cari ubat yg betul2 wat ko mati...
hahahaaa....

Tuesday, January 3, 2012

Mangkuk Tingkat

Tadi bawak mak aku p beli barang kt G-mart
pastu ternampak mangkuk tingkat..
terus teringat sebulan lepas...
dia selalu ckp kat aku tiap2 kali call...
nanti dah blk SP bleh la time lunch bwak sieya ( mangkuk tingkat ),
kita lunch sama2 time rehat... ( lebih kurg cmni la ayatnya )
kami org kampung panggil mangkuk tingkat nie sieya...
tapi aku x penah pun bawak mangkuk tingkat tuu p lunch skali...
tadi try tgk harga mangkuk tingkat tu..
kalo murah teringin nak beli jgk...
mak oii..mahal giler...RM40 lebih...
xpala awak...
kalo nak lunch sekali nnt sye guna tapawe je laa..
toksah guna sieya laa..mahai...
ok???


mood : sekarang nie tgh sedih.....jiwa kacau...teringat dia...