Sunday, November 20, 2011

Sudah Jatuh Ditimpa Air

Bak kata peribahasa 'JATUH DITIMPA TANGGA'
tp disebabkan aku terlebih pandai 
aku telah mgubah peribahasa tu bg bunyi dia lebih unik n sedap..
so jadi la 'JATUH DITIMPA AIR'
korg nak tahu sebab apa???
pagi nie bertarikh 21/11/11 aku memang angin 1 badan..
nasib class sejam jee pagi nie..


bermula la al-kisah~~
semalam kat hostel xde air...
siap pak guard buat pengumuman cakap xde air..
so sapa yg rasa nak mandi ke or buang apa2 je yg memerlukan air
kena pergi kt masjid UNISZA coz 1 U xde air..
kalut dah aku...serabut perut weyh...
dgn skrg nie musim hujan..
so paham2 la kan..pyh nak gerak g mna2 pun..
so jalan yang terbaik pagi nie kena bgn awal 
sebab aku da clas pagi kul 8pagi..
so kalo xde air bleh la g mandi kat masjid..
xde la kalut sgt..
seawal 6pg aku bgn tau..(awal ke??jadi tnda tny..)
kalo bagi korg memang kira ok la time tu kan..
tp bagi aku kul 6pg tu awal giler wey..
yela slalunya x pukul 6.40pg mmg aku xkan bgn...
pas solat subuh tido blk..


dalam keadaan yg x best bgn jugak la...
alhamdulillah da jugak air pagi nie..
slalu mmg cmtu..pagi da air...dh lewat ckit mula la xde air..
pas mandi solat suma...
sempat jugak aku bsuh bju ckit...
mula timbul rasa boring...
aku pun online fb jap..
malas nak tido blk coz da class pagi...
time tu dah pkul 6.45pagi...
dlm aku dok syok online tiba2 blackout plak...
adoiyai...aku dah la x pkai beteri..
mampus cmtu je laptop aku...


perut plak time tu jugak mintak di isi..
aku pun nak wat la air dlm gelap...
tiba2 tumpah plak air...
kalo ckit xpe jugak...
nie 1 botol yg 1.5liter...
bnjir bilik aku...
x pasal2 aku kena lap pulak..
PULP..!da blk elektrik...


pas lap suma smgt nak online blk la sblm g class..
tiba2 nak on laptop x bleh..
xkan sebab beteri cas aku rosak plak...
terendam air tumpah td..
kecut perut dh...
try plug roomate pun xleh..
nak nangis dh...sob sob sob..!!
pastu roomate aku g tgk plug bilik sebelah...
alhamdulillah...bkn masalah beteri cas laptop aku prob...
plug 1 row hostel aku xleh guna...


memang mencabar n mainkan perasaan aku btl la pg nie...
skg nie baru abis clas...
nak tido blk pun xleh coz perut dah bnyi lagu mcm2..
maksudnya mntak diisi...
best je tgk roomate aku tido..
apapun mkn dulu...
yeah..!!

best kan musim hujan skrg nie...
tido pun x sedar apa...
hobi aku skrg nie tido...
mmg terbaik arr..!!

Thursday, November 17, 2011

Mak...Ayah...Abang...

sudah ada di UniSZA
baru semangat nak update blog kn..
dok kt rumah sikit pun xde perasaan nak update
cian ko kn blog..
di sisihkan tuan ko
gara2 dia blk rumah terus lupa ko
da org yang lebih dia syg kt sna
of course la..
I LOVE MY MUM,DAD AND MY BROTHER SO MUCH
sebab aku dilayan cam puteri...
hahaa...


time mlm je msti ayat nie aku dengar dr mak aku...
"mlm nie kita nak makan apa adek??(adek tu nma yg family I panggil ok..!! *gedik sekejap*)
aku pantang kalo org tny bab mkn nie...
paling seronok sbb aku nie jenis kuat mkn..
tp mkn bnda2 yg merapu (ayat mak aku )
aku x suka mkn nasi...
aku suka cm mee kari,laksa,tomyam...
dengan sepantas kilat aku menjawab...
"bla bla bla bla" (ikut keadaan la kn aku nk mkn apa hari tu)


bila dah abis mkn mlm jee dgr plak mak aku tny...
" adek sok nak masak apa??mak dah xtau la nak msak apa"


seronok kan kalo korg suma dilayan cmtu...
aku lagi seronok....

bila aku nak blk jee mesti ayat nie yg aku dengar dari ayah aku...
"ang nak blk dah wanie...lepas nie ayah mkn x sedap2 dah la.."


memang la x sedap2 sebab ayah aku tu tiap2 hari nak mkn nasi jee
so mak aku kekeringan idea la nak masak lauk..
dok ulang lauk yg sama je laa...
kalo aku balik aku suka cari resepi kt internet..
so bila tgk mcm sedap je harus la try...
ayah,mak n abg aku la juri tiap2 kali aku try resepi baru...


bila mak aku call je aku kt tganu nie mesti borak lama2...
tapi ayah aku plak bila ckp dengan aku
3 perkara je yang dia akan tny...cmni..
" ang dok buat apa??dah mkn ke blum??duit ada lagi?? "
bila dh selesai tny 3 perkara tu cmni ayah aku akan ckp..
"nah ckp dengan mak ang plak..."
hahahaa...pelik kan...
ayah aku xtau nak ckp apa sebenarnya...
tp dia nak ckp jgk ngn aku ...
aku selalu jgk mgusik dia time ckp tu...
"ayah rindu adek dak??"
mesti dia kan ckp..."x rindu aih..buat apa nak rindu tiap2 bulan ang blk"
aku x kecik hati pun ayah aku ckp cmtu sbb aku tau ayah aku rindu
tapi dia malu nak ckp...
kalo x xkan dia nak ckp dengan aku semata2
nak tny 3 perkara tu tiap2 kali mak aku call 2hari sekali...
btl x??

abang aku pun mcm ayah aku jgk..
jenis xtau nak ckp byk..
bila aku call dia je mesti dia ckp..
abang : awat ang call abang?
                     aku    : laa x boleh ke adek nak call ang??
                    abang : bleh aih...ingatkan ada apa2 tadi...
bla bla bla bla...
bila aku kekeringan idea aku pun ckp..
"ok la xtau nak nk sembg apa dengan ang "
sebab apa aku ckp mcm tu??
sebab aku je yang dok tny dia..
dia just jwb jee....
tapi apa pun aku tau dia syg aku...


I LUV U 3 OF THEM SO MUCH

Tuesday, November 1, 2011

selesai sudah

alhamdulillah misi cuti2 malaysia 
tahun nie tercapai jgk..
walaupun macam2 halangan...
dr terengganu ke KL...
dr KL ke kedah...
kedah ke KL blk...
dr KL ke kedah semula...
dr kedah ke melaka then negeri sembilan...
akhir sekali pulang ke negeri tercinta semula...
KEDAH DARUL AMAN
mood cuti2 malaysia still da lg..
so xleh nk tiap pnjang2 sgt...
bye....