Tuesday, March 29, 2011

Sedetik Lebih...

still x leh tito mlm nie...
aih...erm....
melayan prasaan mlm nie...
rindu sgt kt mak ayah....
adek sgt memerlukan mak ayah saat nie...
adek x kuat nk tempuh suma nie sorg2..
mak ayah la sgala2nya skg nie...
xde sapa dh yg pham adek skg nie slain kwn2 yg setia stiap msa...
mak ayah....
rindu sgt2....
aku mnx maaf andai selama nie aku pnah wat sesiapa terluka dgn sikap aku...
aku mnx maaf andai slama nie aku  pnah wat sesiapa yg x snang ngn tindakan aku...
aku mnx maaf andai entry yg aku post slama nie membuat kan sesiapa terluka or x senang 
ngn suma 2....
aku mnx maaf utk sgala2nya....
aku xbleh nk penuhi suma permintaan dan puaskan ati suma pihak..
tp aku dh sedaya upaya utk wat yg terbaik...
skg nie aku kna lebih tabah dan redha utk kehidupan yg akan dtg...
niat cuma 1....
pnuhi impian mak ayah utk tgk aku lebih berjaya di masa akn dtg...
hanya mak ayah dihati skg nie dan slamanya...
xde sapa yg bleh gnti mereka....
mgkin seseorg bleh myayangi kita spenuh ati...
tp mereka x kan mgkin berkorban sperti mna mak ayah berkorban utk kita slama nie....
thanks sgt2 mak ayh sbb berkorban utk adek slama nie...
dan kpd kwn2 thanks jgk sbb slalu support aku utk terus tabah uk terus berdiri di sini...
tanpa korg aku xkan smpai tahap nie dan xkan terus tabah ngn kehidupan di sini
yg jauh dr family....



THANKS UTK SGALA2NYA....

UNISZA BaNjiR LaGi..

banjir..banjir...banjir...
aih...sgt tensen....
dah 3 4ari UNISZA banjir...still x surut2..
ujan plak x berhenti2...
smlm la bnjir sgt truk...
ujan lebat sgt...
putih oo...smpai x nmpk apa2...
payung aku pun rsa cm nk bwk aku terbang jee...
nsib la badan aku yg mkin berkembang nie still bleh mgawal lg...
so x pyh risau la bdn ko wanie yg mkin mgembang 2...
bleh myelamatkan anda time ujan dan angin kencang...
hahaaa....
nie nk story mory ckit peristiwa yg sgt lwk dan memalukan...
smlm bersamaan ari isnin....
kitorg da discussion kt cafe...
pergi la kitorg nie bertemankan sekaki payung...
time 2 ujan x lebat sgt...
juz renyai2 jee..
time 2 air bwh blok dah takat atas buku lali...
so ingt ok la...x tinggi sgt...
pas dh abis discussion nk blk laa...
mata pun dh ngntuk...
tiba2 ujan trun dgn lebat...
aiyoo...dok fikir2 ptut ke kitorg tido je kt cafe nie...
aih....xbleh2...takut....
so dgn semgt yg kental...berbekalkan sekaki pyung kitorg redah la banjir 2...
walaupun dalam ati nie takut giler...
sbb td diorg ckp jmpa ular 3 ekor kt blok sebelah blok aku...
aih...takut wey...jgn men2 ngn ular...
dah jalan sekerat pastu terjumpa dgn pakguard yg tgh dok ronda2...
diorg nek keta....ketanya lebih kurg cm kt bwh nie laa...



then pakguard 2 soh la kitorg nek dgn dia...
dia ckp bhaya...mna la tau kot2 terjumpa g ular kan...
so kitorg pun nek laa...
tp kiorg terpaksa duduk dkt bhagian belakang yg kosong xde bumbung 2...
sbb dlm keta dah penuh..
kitorg pun ngn peqaknya nek laa...
tiba2 nadia nak nek cmne tah slipar dia hilang sebelah...
hayut air bwk...
dgn terjerit2 kt pakguard 2 "pakcik kedepan ckit,selipar sye hilang"
lawak wey...pecah perut gelak tgk gelagat nadia smlm...
aih...so tggal la sbelah je selipar dia skg nie...
tp bez wey rsa cm artis je dok blkg 2...
da org tolong arak kan kitorg...
pastu kitorg heran nape pakguard nie x lalu kot blok kitorg pun???
nak bwk kitorg g mna nie???
kitorg kt blkg nie terjerit2 "pakcik nak bwk kitorg g mna nie??"
ngn selambanya pakguard 2 jwb.."kita ronda2 jap.."
yg xleh tahan 2 pakguard 2 siap bwk ronda2 dpn cafe...
malu wey...kitorg ngn berdirinya dok blkg 2 smbil pgang pyung...
lawak kn???
dah smpai btl2 dpn cafe pakguard 2 siap berhenti lg...
org2 yg da kt cafe 2 suma gelak kt kitorg...
kitorg apa lg ttup muka ngn payung then jerit...
"pakcik jalan laaa.....knape berhenti..malu laaa..."
malu...rsa tebal je muka time 2...hahaaa...
tp kalo ingat blk sal smlm mmg bleh gelak sorg2 laa...
then pakcik 2 jln blk...anta kitorg kt blok...
yg paling terkejut air dah takat betis kt bwh blok...
cepat sgt naik...
nasib la pg nie xde class...so bgn lwt then x pyh nk redah bnjir g class pagi2 buta...
bgn pagi nie tgk still ujan lagi..
rsa cm xnk bgn je pagi td..
syok tito...tejuk...
dan dgr ceta pagi td byk class cancel sbb jln nk g fakulti pun bnjir truk...
cm besa bgn mandi siap2 trun mkn...
skali lagi terkejut...
OMG...air dah takat atas lutut...dan sgt laju...
takut selipar putus jee...hilang x kot...
hahaaa....
tgk dgn keadaan ujan dan air yg sgt laju kitorg wat kputusan xnk g class kul 2ptg nie..
giler wey nk g class pkai bju kurung meredah bnjir dan ujan...
dan xleh byangkan kalo pkai bju kurung pastu pkai selipar jamban...
lwk kan????xkan bnjir2 nie nk pkai high heels kot...
so sir xleh la nk mrh kitorg x g class td...coz da alasan yg kukuh..
tp kul 3 lebih td tgk my friend dah blk dr class...heran jgk...
padahal class 3 jam arini smpai kul 5..
nape diorg blk awal...
tnya diorg ckp sir x masuk...
mybe sir pun x dtg arini jln nk dtg UNISZA bnjir...
hahaa...pndai2 je ko wanie wat andaian....
rsanya sir pun tahu xrmai yg dtg class...
sbb rmai org cm kitorg nie yg x sggup redah bnjir...
selagi bnjir nie x surut, shari trun mkn skali ckup...
duit pun save...hahahaaa...
mnx2 sok x bnjir truk dah...
cmne truk pun kna g clas jgk sok sbb da presentation...
aih....mmg pecah rekod unisza bnjir truk kali nie....!!!!
tp bez bleh men air...tp air kotor...:(
xtau air 2 mgalir dr mna...
so nasihat yg main ujan n air...
nnt akan demam cm aku nie...tp nk chat dh...:)

Sunday, March 27, 2011

LiKe PANDA @_@

ngantuk...
mlm nie sudah pecah rekod tito lwt...
coz wat asgnment...
hahaa...
but still sempt on9 lg...
aku juz menunggu diorg wat....
kiranya aku bleh di ktakan bigboss laa...
hahahaaa....
blah la wanie bigboss...
hope sok x kna present g utk asgnment nie...
coz x sedia lg...
x prepare apapun g...
aih...
2 la wat keje last minute g...
cmni la jdnya...
sok pg suma g clas mata like PANDA..@_@
hahaa...tp tomey jgk kn..!!!
tp bleh x xnk g class pg sok???
di sbb kan nk cover blk tito utk mlm nie???
bleh kn3...!!!!
heheheee....
x g clas coz wat asgnment smpai lwt pg...
alasan yg kukuh kan??
so sok dak2 FINANCE SEM4 g clas mata PANDA @_@
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...


Thursday, March 17, 2011

I'm hOme

twink...twink....
muka epy je bgn pg nie...
heheheee....
mau x epy pg td aku dh menjejak kan kaki di negeri tercinta...
KEDAH DARUL AMAN
tp sob...sob...sob...
sok mlm nk kna blk tganu dh...
aih...skejap je rsa...
tp mmg skejap pun..
2 ari je blk x rsa apa pun..
aku blk nie pun coz my cousin kwen...
actually aku curi2 on9 laptop my bro...
hehee...laptop aku x bwk blk,tgal je kt u..
cm berat je nk bwk blk..
so xleh la nk post pnjang2 kan...
heheheee.....
sbnrnya entry kali nie xde motif apa pun 
juz nk ckp aku dh blk umah...
now nk kna siap2 g umah my cousin...
after my dad blk dr solat jmaat...
bubye....

nama pun sampah




hahaa...korg tgk la video nie...lwk giler...sure korg smpai guling2 cm aku....

Wednesday, March 16, 2011

SaYe SuDaH BeBas..

akhirnya selepas mengharungi selama lebh kurg sebulan...
aku dh bebas...
bebas dr segala beban yang sgt2 berat...
test + assgnment + presentation....
but for final not yet...
tp atleast bleh la rehat ckit walaupun mggu dpn da 1 test g...
then 3 asgnment yg blum settle lg....
aku rsa mkin ari mkin putus urat kpala aku...
hahaaa....
cmne kalo nk smbung smpai master nie...
mau kpala aku pecah dua...
aih...apa pun now nk men gme puas2...nk on9 puas...
bubye....

p/s : sok sye nk blk sp... :)

Wednesday, March 2, 2011

aKu JaTuH CiNta LaGi...

  • Bila seseorg benar2 jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dgn ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan. Hati seseorg yg dianggap keras selama ini,tiba2 secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dgn relanya.Bahkan seseorg yg mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja utk kekasihnya.
  •  Sekeras manapun hati seseorgi ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.. Diantara tanda2 seseorgi yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap2.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
7. Dia tidak suka ada org lain yang mempunyai perasaan terhadap kekasihnya rapat dgn kekasihnya.
 8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama..
13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
16. Dia tidak akan melayan org lain yg tidak ada urusan penting dengannya .
17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya ..
20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
23. Bukan semua org sanggup menitiskan airmata.


haa...yg korg nmpk tulisan warna merah 2 suma 
yg aku pnah wat kt encek akhram smpai skg...
encek akhram sye rindu awk sgt...dh 2bln lebih x jmpa...
time sye cuti,awk x cuti..
time sye x cuti awk plak cuti...
erm...bln 5 nnt la bru leh jmpa....
cedih...rindu sgt2....



j0M HeBoH & KuCiNg T0meY

wah2 relax sgguh kamoo yer wanie..
padahal sok ptg da test...
ala..relax lol..
nakmo tensen2 yer...
dah abis stdy dh pun..
tp not sure la ingt ke x..
hehee...
xpe2 sok refresh la blk kn3???
so di sbb kan dh mls nk stdy update la blog...
rindu nk ber-blogging tiap2 ari...
2 pun time free je laa...
ok berblk pd ceta...
weekend ari 2 kitorg g jomheboh...
kitorg g ari jmaat..
besa la kn kt tgganu nie ari jmaat n sbtu weekend nya...
pg 2 da class muet..
pas2 dpt plak blk awal sbb sorg g lctrer x msuk..
dia pun sure g jomheboh kn3???
so msa on da way nk g mkn kt cafe sje la plan nk g jomheboh...
tiba2 terjadi siyes plak nk g..
ok pas zohor siap2 nk g la...
ingt nk ajak si fitri jee...
xpyh nk sewa keta dh,juz byr duit myk je kt dia..
after cal dia ckp nk g ngn awek dia plak..
erm..xnk la ggu diaorg dating kan..
so terpksa la sewa keta...

muka excited je nk g jomheboh...hehee
aiyoo...jln jam wey...byk jln tutup...
kt mna nk parking keta nie..
pusing pny pusing akhirnya kitorg men parking je dlm kwsn apartment...
xpe kan??
ah...lantak la..jnji dpt g jomheboh kn...
wah...nie bru kali ke3 kot aku g jomheboh..
plan nk g beli mcm2...
tp bru smpai je 10minit rsa cm nk blk jee...
myesal rsa dtg...panas wey..
kalo korg nk tau pnas kt tgganu nie x sma cm pnas tmpt len..
bleh terbkar kulit nie rsanya...
mybe panas laut kot kn...aish...

tgh berteduh..panas sgt...
yg tgh2 nie yg excited sgt nk g..
disbbkan terlalu pnas n x tahan sgt kitorg berteduh kt bwh pokok dlu...
pas 2 smbung berjln blk...x besh pun jomheboh kt tgganu nie...
x byk sgt kedai yg besh2 pun...
sjam lebih je kitorg g trus blk...
aku juz beli bju n selendang jee...
x besh lgsung...pnat je dpt...
smpai kul 5 lebih kt u...
pas 2 sggah cafe syida beli ikan utk kucing...
hehee...kitorg kt cni da kucing tau...
tomey x???

anak mkn dlu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

pas anak2 dh abis mkn
bru ibunya mkn baki mknan...kucing pun da prasaan
syg kt anak2 dia kn...


sonok la 2 dpt men kucing...

aku sbnrnya takut ngn kucing...
hehee...kn dh kntoi...
so..diorg je la yg brani dkt..aku dok jauh je tgk...
yg pkai tdg hitam 2 pun tkt kucing jgk...
spesies aku jgk..
tp nk wat cm brani dok dkt la knon...
bila kucing 2 bergerak ckit lari berterabur ko...
hahaaa....apa pun bleh tahan la tomey kucing 2...




Tuesday, March 1, 2011

SaYe SaNgaT PeNdiNg AriNi...

pending????
haaa...yer mmg aku tersgt la pending arini...
xtau la nape...
start dr pg smpai la ke mlm..
pg td my roomate,kak azah kejut aku time subuh...
then dia tny aku...
" wanie pg nie da class x?? "
aku terdiam sejenak...
sbnrnya tgh fkir nk jwb apa...
padahal soalan tersgt la snang..
bdk tadika pun bleh jwb...
then aku tny dia blk...
" arini ari apa yer?? "
mgucap pnjang roomate aku...
" astafirullahalazim...smpai ari pun x dah ingt ke wanie?? 
arini ari selasa la yunk oii..."
then aku fkir blk...
aku da ke x clas pg nie yer..
aku btl2 x ingt...
then aku bgn g tgk jdual...
ngn selambanya aku jwb..
" xdak la kak class pg nie,clas kul 2ptg nnt "
then aku tido blk...
roomate aku tgk pelik jee...
aku pun heran nape aku jd tersgt pending pg nie...
tah sbb aku pkai DETOX FOOT PATCH si edy ke???
hehee...edy dgr mampuih aku...
dok sabitkan DETOX dia plak...
then pas 2 g class x pnah2 aku g class pkai earfon..
tp arini aku pkai..
mmg apa yg lctrer ajar x msuk lgsung laa...
hnya lagu2 yg aku dpt mghafal...hehee....
mau x boring,class smpai 3jam..
xde rehat lgsung...aih....
mlm nie plak wat asgnment ngn bdk2 nie pun still pending g...
xdpt nk tgkap apa yg diorg ckp...
tp xkisah la jnji dah siap asgnment...
so sempt la ber-blogging n ber-facebooking...
hehee...
walaupun tersgt la bz mggu nie sbb berderet test n asgnment kna sumbit.... 
tp se-bz mna pun mkn ttp ckup...
aih...2 mslah 2...
pp mkin naek smpai aku senyum pun bleh nmpk pp sndiri...
bdn pun mkin kembg smpai bj nk pkai utk 
knduri bln 3 nie pun dh x muat...
org len tensen kurg mkn...
aku nie tnsen mkin byk mkn....

muka pending arini n
pp mkin tembam...:(