Friday, February 25, 2011

aKtiViti HujUnG MinggU...

story nie sbnrnya dh lama...
1st week msa mula2 msuk sem4...
besa la kan 1st week x la bz sgt...
so da la msa utk beriadah ngn classmate...
plan ngn dak2 nie kul 7pg laa...
so bila fkir2 blk bek trun kul 7.30 je
sbb dak2 laki clas aku nie jnis cm ppuan ckit...
bersiap pny la lma kalah ppuan...
so kitorg pun pg 2 bgn la lmbt ckit sbb ingt nk trun kul 7.30 kan...
x sempt kitorg nk siap g bdk laki dh cal dh...
"wey,korg kt mna nie??asal lmbt sgt??"
tidak...!!!! cm x cye plak diaorg awal pg nie...
kalut2 siap trus trun g blok diaorg...
hahaa...diaorg dok tggu dh....
eh lupa plak aktiviti riadah kitorg pg 2...
berjogging wif lepaking kt pntai tok jembal....
ingtkan 1 class yg g tgk2 bper kerat je yg join...
yg len diaorg jogging dlm u jee...
xnk jogging kt luar n lepaking kt pntai...
kitorg nie mmg hantu pntai walaupun aku nie sbnrnya tkt ngn ombak...
kalo g pntai jee msti aku dok jauh2...
tkt wey...jd pa2 x sempt nk jmpa mak ayh aku...heheee...
ngarut la aku nieee....
so pas kumpul kitorg pun mulakan la aktiviti berjogging....
msa nk g 2 x sempt plak nk snap pic sbb excited sgt...hehee
aku nie bru 1st time tau join diaorg..
diorg pun terkjut aku join...
slalu aku bg alasn pintu umah aku xleh buka sblm kul 8pg...
tp cmne tah...dpt hidayah kot nk join diaorg..
mybe sbb bdn aku dah mkin kmbang,so kna jogging laa...
pas smpai je kt pntai trus kitorg men permainan bdk2...
hehee...teringin wey dh lama x men...
dpt men buaian,jongkang jongkit,papan gelongsor...
hahaaa...pas 2 da bdk2 mai join kitorg men..
trus blah...malu wey nnt org ingt kitorg nie x bper btl men permainan bdk2...
padahal umr dah 20thn...haih....



after dh puas lepak2 kt pntai around kul 10 lebih kitorg pun blk la u....
then tiba2 perut masing berbnyi...gruppp...!!!!
phm2 la yer...perut di minta utk mgisi something...
msa odw nk blk 2 sggah la mkn kt kdai mkn....
hahaaa....suma pkat bedal nsik goreng....
cmne la msing2 bdn x kembang...
bru pas jogging dh mkn nsik blk...
cm xde function je jogging pg 2...
so pas mkn ternmpk plak jambu...
haaa....our favourite...
so berhenti beli jmbu utk bekalan msa nk jln blk....
heheee.....







dah smpai je kt bilik suma terbongkang atas katil....heehee...
2 la kali terakhir kitorg beriadah...
skg nie bz sgt...
weekend pun da class...
jmaat clas muet...sbtu free la tp byk kje yg nk kna wat...
skg nie slalu kitorg men badminton je kt bwk blok ngn dak2 ppuan...
hope 1 day dpt g jogging g...heheee....

Tuesday, February 22, 2011

JiWaNg Sat nOo...

korg bc la kt bwh nie....

mna la nk tau kot2 korg x pasan slama nie da org 

yg btl2 cyg n cinta kt korg...


SELAMAT MEMBACA..!!!!




JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA....


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



P/s : heheee...sory paed aku copy bnda nie dr fb ko.....!!!aku dh mnx permission kn??so x slh la kn...heheee

Friday, February 11, 2011

AnUGeRaH DeKaN SeMeStEr 3 2010/2011

alhamdulillah.... :)
sem lpas tercapai g cita2....
bkn la nk mnunjuk2 kt korg...
tp juz nk share kegembiraan kitaorg...
so sapa yg nk bc entry nie sila kan...
sapa yg rsa meluat aku x paksa2 korg utk bc entry nie n blog aku yg agk bohsan...
so siap sedia yer..
aku dh nk start story nie...
ace2...cm nk race keta je aku nie soh korg siap sedia...
ok2...smlm u kitaorg da wat anugerah dekan...
alhamdulillah kitaorg dpt jgk....
syukur sgt2...dh 2kali berturut2...
so aku nk ceta dr mlm sblm mjlis nie berlgsung..
mlm rbu 2 syok2 dok wat asgnment accounting ngn dak2 nie..
pas 2 xde angin xde ribut kitaorg dpt tau mjlis sok kitaorg kna pkai tema hitam putih wif blazer...
pasal blazer 2 kitaorg ok jee sbb dah da...
bj hitam putih yg xde nya...
pnya fikir2...pas 2...bersinar2 kpala otk nie...
hahaa...beli bj bru laa....
yahooo.....dpt beli bju bru....hahaa...epy jee...
tp sempt ke??sok pg da clas dr kul 8pg smpai 11pg...
then mjlis 2 kul 2 dh start....nk mekap2 g...
mna sempat deh...
so.....??????
korg paham2 la sndiri la yer mna kitaorg dpt bj itam putih ut this event...
hahaaa...sbb terlalu segan nk ckp...heheee.....
ari keesokkan...pas blk je clas...suma sibuk2 iron bj...
then siap2 kul 2 pergi dh...
tp cedih sgt2 x sempt nk snap pic sblm g mjlis 2...
sbb dh lwt...zohor kan skg nie masuk waktu lwt....
so pergi2 trus sign kedtgan then msuk dewan...
dgr ucapan...tp x dgr pun...
suma pakat kalut snap2 gmbr...
tp aku x....x kn???
aku baek je dok dlm dewan 2...
hahaaa...pembohong besar la kalo aku dgr...
tp aku xdpt g pic dr dak2 laki lg time dok dlm dewan...
yg da dlm simpanan aku suma pic yg luar dewan...
tp xpela...so after dh abis ucapan msa yg di tggu2 kan...
pnyampaian sijil kpd dean list....
ketaq giler time 2..
first time wey nek pntas....
ketaq + sonok...
cm nk guling2 je ats pntas 2...hahaa...
msa sem2 kitaorg x dpt nek pntas sbb wat kt 
fkulti jee mjlis anugerh dekan smbut skali ngn hari rya...

sramai 24org drpd 39org dak2 clas aku yg dpt DL sem lpas...
wahh...!!bangga giler r ngn korg...
skg dh sem 4...hope sem nie kita tmbhkan lg bilangan 2 yer...
insyaallah....!!!
DL finance student


yg besh skali nk ceta kt korg...
my classmate dpt best student utk diploma...
wah bgga kot...da kwn dpt best student...
AHMAD BIN ROSLAN....4flat....tabik spring lol amad...
tp dak clas aku da 2org dpt 4flat..
tp mybe diaorg pilih amad sbb dia aktif dlm sukan jgk kot...
that's why dia dpt best student....
best student...amad....

afiq isa...4flat also...n 3kali berturut2 DL...
tabik la utk afiq...

alhamdulillah jgk tercpai jgk hajat aku....
nk tgk 1 geng kitarg nek pntas dpt DL....
walaupun kakteh n suzy xdpt..
tp atleast 6org dpt...syukur sgt2...


cik@anie...3.76


cik rusyie...3.67

umi@syida 3.82


mock@huda...3.84
kaklong@nadia...3.80

akuu....????
biarlah rhsia...hahaa...



...
...
...
...
...
...
...


after selesai pnyampaian sijil 2 da cabutan bertuah...
aku ngn perasannya akan dpt cabutan 2 kta kt 1 of my fren...
'eh sya...aku dh buka blazer nie...kalo la aku dpt cabutan nie nk pkai blk x??'
my fren pun kta..'eleh...pasan je ko nie..cm la nk dpt'..
so aku pun dgn prasaan hampa dpt jwpn dr sya cm 2 x pkai la blazer...
then dok borak2 ngn diorg tiba2...
025652....arr???my matric no...
btl ke???cm x cye jee....
yahooo...aku dpt cabutan 2...
mmg bertuah laa....
so pegi la nek pntas ambk hadiah...ngn x ber-blazer...
2 la sya...aku dh kta..aku akn dpt la cabutan nie...
ko x cye...
pas dh smpai tmpt dduk...diaorg soh buka nk tgk hdiah apa...
aku pun ngn prasaan msih terkjut buka laa...
OMG....diaorg cm perli aku jee....
aku dpt buku bertjuk...."DEMI MASA"
kwn2 aku ckp...
"wanie bku nie mmg ssuai utk ko...
diaorg nk sok ko kurgkan tido...
that's why diaorg kasi buku tjuk nie kt ko"
aduh....perli aku yer...
tp aku x kisah laa....
korg jeles la 2 x dpt cabutan bertuah nie...
sbb 2 kta aku cm 2 kn????
hahaaa.....
lastly...abis jgk mjlis nie...
dkt kul 4ptg lebih jgk laa...
yg pling besh dpt mknan free...
aku la org yg pling suka+epy dpt mknan free tau....
save duit aku...hahaaa...
yg pling lwak mknan lebih byk sgt...
kitaorg ngn tamaknya ambk 2beg plastik yg besar 2 bwk blk hostel...
giler r...
ema ckp...wey ambk r byk2 pas2 kita blk jual kt blok....
1bungkus 1ringgit...
good idea ema...but kitaorg bek ati dr ema...
kitaorg sedekah2 kt kgkwan yg x pegi...
dpt pahala tau....!!!
pas 2 snap2 pic jee...
utk knangan.... :)
1 geng...cyg korg sgt2...tnpa korg
aku xkan dpt cpai suma nie....
wif snior...


aksi bebas...hahaa...
muka2 DL....
wif ex lctrer...sir rizal...
thanks sir coz mgajar kitaorg sem3
ex lctrer...thanks jgk miss yani n miss najihah..
aku nk ucapkan thanks sgt2 kpd kwn2 yg byk tolong aku slama nie...
especially  mock,kaklong,umi,rusyie,anie,kakteh n suzy....
tnpa korg aku xkan ada di thap nie...
thanks jgk sbb korg sggup ssah n snang sma2 ngn aku....
slalu wat korg skt ati,wat prgai yg korg x suka...
aku mnx maaf sgt2...
thanks jgk kpd dak2 finance yg byk membntu aku n geng2 aku...
x lupa jgk lctrer2 yg mgajar kitaorg slama nie...
dr sem1 smpai skg...
tnpa kalian kitaorg xkan dpt ilmu2 yg berharga nie...
thanks jgk kpd MISS YANI...
walaupun juz mgajar kitaorg sem2 
tp miss ttp x kisah kitaorg nk tny miss psal pljran smpai skg...
miss pun x kisah kalo kitaorg g lepak2 bilik miss walaupun miss tgh bz...
sye x kan lupa jasa miss smpai bila2...
xkan terbalas jsa miss 2...
thanks sgt....
my fmily jgk...thanks sbb mndoakan kjayaan kitaorg slama nie....

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...





Thursday, February 10, 2011

AnUGeRaH DeKaN..!!

tggu yer...nnt dh dpt pic dr membe2 aku update sal anugerah dekan yer...

Tuesday, February 8, 2011

aRghhhh....LeGa RaSaNya....

akhirnya berjya jgk aksi menembak utk sesi kali nie...
walaupun agak juling jgk la mata aku nie...
...hahahaa...
selepas cuti mid sem utk semester 4 nie...
nie la 1st test yg aku wat...
smlm da jgk quiz...
hentam je yg byk...
so arini test FUNDAMENTALS OF MARKETING...
penat je aku bwk blk bku time cuti ari 2...
sentuh pun x..
aih...so korg phm2 la yer bila x bc buku nie..
aksi menembak n juling mata la jwbnya...
nasib aku x bwk msuk dadu je dlm clas td..
tp agak slmt jgk la sbb clas sempat..
gabung 2clas plak..
mmg cm sardin dlm tin laa..
so aku pun copy2 la jwpn mmbe sbelah...
hahaa...cerdik x aku??
tp aku copy je k..
aku x tiru...xtau2...
           ...
           ...
           ...
           ...
           ...
sye hnya COPY...x tiru....
so skg nie asgnment plak yg tgh menanti....
           


           ^_~

Tuesday, February 1, 2011

FaMiLy DaY..!!

hahaa...soli...bz sgt skg nie
i'm home...hahaa..
tp cedih2 nk kna blk dh 5hb nie...
x puas cuti smggu jee...
tp apa pun still kna update blog yg dh usang nie...
wah...fenin2...xtau nk ceta mna 1 dlu..
byk sgt story yg nk ceta kt korg...
so after dh di kaji..di tolak then di tmbah..
aku pilih story yg sgt2 dh basi n terlalu busuk...
hahaa....ni story thn lpas pny...
pd 25 Dis 2010 my fmily sebelah mak g dinner...
besh2...sonok sgt2 dpt kmpul rmai2...
slalu time time rya je dpt kmpul cni...
kitaorg g mkn area2 sp jee...
di sbbkan my dad xlarat nk drive jauh2..
dinner nie di my bro yg sponser...
dia ckp sje nk wat knduri utk adek bradek...
sbb dia dh dpt kje tetap...
mlm 2 kitaorg g mkn kt dataran ikan bakar...
agk tensen gak la time pegi 2..
kitaorg dh tempah smggu dh..
tp time kitaorg pegi diaorg x siap apa2 g pun..
aih...tp xpela apa pun besh sgt..


tgh menunggu...!! lapar2..
hehee...tersenyum je suma..
besau nya...tp ttp licin...
my cousin..
budak tomey peace..!!

meleleh air liur beb...

YB mlm 2...yg men2..YB pun dtg tau...

pnjang x??

my dad n my mum

my cousin...suma kcik2 g...


cian aku...xde sapa nk tlg ambk pic aku...
so ambk sndiri laa...


nie haa sponser mlm 2...