Saturday, December 17, 2011

Dah 5 minggu 1 hari msuk sem6 nie..
kiranya last sem la nie..
tp 1 habuk apa pun aku xtau apa yg aku belajar...
ish...mood nak study pun xmai lg..
mai la cpt2 mood oii...!!
asgnment bertimbun2 nie...
ngn test lg...
28hb dis nie sudah mau blk KEDAH
cuti mid sem...
hati sudah ada kt umah...
sebulan lebih x blk...
tiap2 hari call mak..
cmni la jadinya sebulan lebih x blk...
rutin harian kat sini tiap2 hari tgk movie (stock movie tgh byk skg nie )
layan lagu..men game..
emosi pun skg nie tgh x stabil..
asyik nak mrh org jee...
tu je nak bebel utk entry kali nie...bubye

Wednesday, December 14, 2011

Mood : Hancur

Mood 2 3 hari nie memang sgt teruk...
hancur sgt2...
tah la mcm2 jadi...
ngn perangai org di sekeliling yg wat aku makin tension...
1 g aku cukup xleh terima bila org ckp ngn aku guna ayat yg kurg ajar...
  
p/s : don't disturb me...!!

Sunday, November 20, 2011

Sudah Jatuh Ditimpa Air

Bak kata peribahasa 'JATUH DITIMPA TANGGA'
tp disebabkan aku terlebih pandai 
aku telah mgubah peribahasa tu bg bunyi dia lebih unik n sedap..
so jadi la 'JATUH DITIMPA AIR'
korg nak tahu sebab apa???
pagi nie bertarikh 21/11/11 aku memang angin 1 badan..
nasib class sejam jee pagi nie..


bermula la al-kisah~~
semalam kat hostel xde air...
siap pak guard buat pengumuman cakap xde air..
so sapa yg rasa nak mandi ke or buang apa2 je yg memerlukan air
kena pergi kt masjid UNISZA coz 1 U xde air..
kalut dah aku...serabut perut weyh...
dgn skrg nie musim hujan..
so paham2 la kan..pyh nak gerak g mna2 pun..
so jalan yang terbaik pagi nie kena bgn awal 
sebab aku da clas pagi kul 8pagi..
so kalo xde air bleh la g mandi kat masjid..
xde la kalut sgt..
seawal 6pg aku bgn tau..(awal ke??jadi tnda tny..)
kalo bagi korg memang kira ok la time tu kan..
tp bagi aku kul 6pg tu awal giler wey..
yela slalunya x pukul 6.40pg mmg aku xkan bgn...
pas solat subuh tido blk..


dalam keadaan yg x best bgn jugak la...
alhamdulillah da jugak air pagi nie..
slalu mmg cmtu..pagi da air...dh lewat ckit mula la xde air..
pas mandi solat suma...
sempat jugak aku bsuh bju ckit...
mula timbul rasa boring...
aku pun online fb jap..
malas nak tido blk coz da class pagi...
time tu dah pkul 6.45pagi...
dlm aku dok syok online tiba2 blackout plak...
adoiyai...aku dah la x pkai beteri..
mampus cmtu je laptop aku...


perut plak time tu jugak mintak di isi..
aku pun nak wat la air dlm gelap...
tiba2 tumpah plak air...
kalo ckit xpe jugak...
nie 1 botol yg 1.5liter...
bnjir bilik aku...
x pasal2 aku kena lap pulak..
PULP..!da blk elektrik...


pas lap suma smgt nak online blk la sblm g class..
tiba2 nak on laptop x bleh..
xkan sebab beteri cas aku rosak plak...
terendam air tumpah td..
kecut perut dh...
try plug roomate pun xleh..
nak nangis dh...sob sob sob..!!
pastu roomate aku g tgk plug bilik sebelah...
alhamdulillah...bkn masalah beteri cas laptop aku prob...
plug 1 row hostel aku xleh guna...


memang mencabar n mainkan perasaan aku btl la pg nie...
skg nie baru abis clas...
nak tido blk pun xleh coz perut dah bnyi lagu mcm2..
maksudnya mntak diisi...
best je tgk roomate aku tido..
apapun mkn dulu...
yeah..!!

best kan musim hujan skrg nie...
tido pun x sedar apa...
hobi aku skrg nie tido...
mmg terbaik arr..!!

Thursday, November 17, 2011

Mak...Ayah...Abang...

sudah ada di UniSZA
baru semangat nak update blog kn..
dok kt rumah sikit pun xde perasaan nak update
cian ko kn blog..
di sisihkan tuan ko
gara2 dia blk rumah terus lupa ko
da org yang lebih dia syg kt sna
of course la..
I LOVE MY MUM,DAD AND MY BROTHER SO MUCH
sebab aku dilayan cam puteri...
hahaa...


time mlm je msti ayat nie aku dengar dr mak aku...
"mlm nie kita nak makan apa adek??(adek tu nma yg family I panggil ok..!! *gedik sekejap*)
aku pantang kalo org tny bab mkn nie...
paling seronok sbb aku nie jenis kuat mkn..
tp mkn bnda2 yg merapu (ayat mak aku )
aku x suka mkn nasi...
aku suka cm mee kari,laksa,tomyam...
dengan sepantas kilat aku menjawab...
"bla bla bla bla" (ikut keadaan la kn aku nk mkn apa hari tu)


bila dah abis mkn mlm jee dgr plak mak aku tny...
" adek sok nak masak apa??mak dah xtau la nak msak apa"


seronok kan kalo korg suma dilayan cmtu...
aku lagi seronok....

bila aku nak blk jee mesti ayat nie yg aku dengar dari ayah aku...
"ang nak blk dah wanie...lepas nie ayah mkn x sedap2 dah la.."


memang la x sedap2 sebab ayah aku tu tiap2 hari nak mkn nasi jee
so mak aku kekeringan idea la nak masak lauk..
dok ulang lauk yg sama je laa...
kalo aku balik aku suka cari resepi kt internet..
so bila tgk mcm sedap je harus la try...
ayah,mak n abg aku la juri tiap2 kali aku try resepi baru...


bila mak aku call je aku kt tganu nie mesti borak lama2...
tapi ayah aku plak bila ckp dengan aku
3 perkara je yang dia akan tny...cmni..
" ang dok buat apa??dah mkn ke blum??duit ada lagi?? "
bila dh selesai tny 3 perkara tu cmni ayah aku akan ckp..
"nah ckp dengan mak ang plak..."
hahahaa...pelik kan...
ayah aku xtau nak ckp apa sebenarnya...
tp dia nak ckp jgk ngn aku ...
aku selalu jgk mgusik dia time ckp tu...
"ayah rindu adek dak??"
mesti dia kan ckp..."x rindu aih..buat apa nak rindu tiap2 bulan ang blk"
aku x kecik hati pun ayah aku ckp cmtu sbb aku tau ayah aku rindu
tapi dia malu nak ckp...
kalo x xkan dia nak ckp dengan aku semata2
nak tny 3 perkara tu tiap2 kali mak aku call 2hari sekali...
btl x??

abang aku pun mcm ayah aku jgk..
jenis xtau nak ckp byk..
bila aku call dia je mesti dia ckp..
abang : awat ang call abang?
                     aku    : laa x boleh ke adek nak call ang??
                    abang : bleh aih...ingatkan ada apa2 tadi...
bla bla bla bla...
bila aku kekeringan idea aku pun ckp..
"ok la xtau nak nk sembg apa dengan ang "
sebab apa aku ckp mcm tu??
sebab aku je yang dok tny dia..
dia just jwb jee....
tapi apa pun aku tau dia syg aku...


I LUV U 3 OF THEM SO MUCH

Tuesday, November 1, 2011

selesai sudah

alhamdulillah misi cuti2 malaysia 
tahun nie tercapai jgk..
walaupun macam2 halangan...
dr terengganu ke KL...
dr KL ke kedah...
kedah ke KL blk...
dr KL ke kedah semula...
dr kedah ke melaka then negeri sembilan...
akhir sekali pulang ke negeri tercinta semula...
KEDAH DARUL AMAN
mood cuti2 malaysia still da lg..
so xleh nk tiap pnjang2 sgt...
bye....

Saturday, October 22, 2011

♥♥♥♥♥♥

juz nk ckp pagi td bru smpai dr KL kul 4pg...
then tido...
bgn pagi bsuh baju 1 bakul...
hehee...cuti2 kt KL x sempat la nk basuh baju...
sok pagi2 kna bertolak ke KL blk...
nk hantar makngah aku g haji...
then rbu blk kedah...
jumaat g n.9 n melaka plak...
mmg btl2 cuti2 malaysia la kali nie...
luv it walaupun sgtsgt letih...




Wednesday, October 12, 2011

otak kembang weyhh....

otak kembang...kepala besar...
tuu la aku skg...
nak wat cmne kan musim final exam sekarang nie...
tp hari ni sgt kembang dan makin membesar...
aku benci huruf L....A dan W...
bila di gabungkan jd la LAW...
sok final paper law...
redha yela weyh...
jgn kna repeat paper sudah...



ISNIN - FINANCIAL STATEMENT ANALYSIS ( done )
SELASA - RESEARCH METHODOLOGY( done )
KHAMIS - LAW 
SABTU - INVESTMENT
AHAD - FINANCIAL MANAGEMENT
SELASA - MONEY &  BANKING


*hurayyy...bleh g jln2...cuti2 Malaysia

Thursday, September 29, 2011

I ♥ SP

Alhamdulillah...
juz tggal final exam jee...
kemarin last class utk sem5...
selesai sudah...
abis je class cepat2 packing brg...
mau balik rumah...
hehee...sungguh x sabar..
aku mmg kalo bab balik aku la juara...
org len x kalut pun nk blk..
still stay kt bilik masing2 utk study...
aku x mcm diorg...
aku anak mak ayah...
sebulan x balik rasa mcm bertahun2 x balik...
hope nnt kalo dpt sambung bljr lg xmo la jauh2 dh...
nak area utara je la...
paling jauh pun sampai KL je...
kalo dk dkt2 tiap2 minggu bleh blk...
juz call je "ayah mai ambk adek"...
xpun abg aku la jadi mangsa "abg mai ambk adek kesyg mu..."
sekarang dah da kt umah...
tp 1 je aku malas nak blk umah nie...
xleh nak study...
sbb tu aku balik sekejap je...
juz 4ari...giler ko kalo aku blk smggu...
aku nak jwb apa exam nnt...
isnin nnt kita jumpa blk yer tgganu... ^_^


Monday, September 26, 2011

Hye...

halo halo haloo....
huh huh huh....
ya Allah...byk nya habuk blog aku nie...
nie la akibatnya dh lama x update kn...
korg msti dh dpt teka kan apa alasan aku sbb xnk update kn...
of course la yg pertama aku xde mood lgsung nk update...
yg kedua bkn xde story mory yg aku nk ceta tp 
bila mls dh menguasai diri xleh nk wat apa la kan...
hnya harus menyepi kan diri wat seketika waktu...
aku mula2 terfikir jgk mcm nk tutup je blog nie...
mcm mls nk jadi cikgu bahasa melayu dh..
xlarat nk mengarang plak...
nk tukar subjek plak..
tp bila fikir blk cyg plak kn...
mcm2 benda aku ceta dlm nie..
mana la tau nnt kalo aku xde dh 
bleh jgk tggal kenangan utk org2 yg cyg aku...
ade ke yg cyg aku??
(plez raise ur hand if anyone love me)
hehee...ngada2 sekejap...
nnt cucu cicit aku bleh jgk tgk kisah perjalanan aku kn...
xde la aku nk susah payah ceta kat cucu cicit aku...
soh je diorg buka blog aku nie...


sebelum terlambat aku nk ucapkan 
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
MAAF ZAHIR DAN BATIN....
tp mmg aku dh terlambat dh pun...
sok dh last bln syawal...
tp ok la masih dlm bulan syawal kan...
thn nie xde lgsung entry bln puasa...
entry raya...entry open house...
thn nie mmg byk open house yg kwn2 aku wat...
tp aku mls nk update ok...!!



yg paling penting sok mlm aku nk blk SP dh...
cuti study week...
yeah org len study week kalut study..
prepare utk final exam...
aku plak kalut nk blk...
homesick wey...
pejam celik...pejam celik..
dh nk abis dh sem5...
lg 6 bln je aku akan study kt UNISZA nie...
pastu abis dh...
umur pun makin meningkat...
aku je yg still rasa masih cm budak2...
tah la x rasa g cm dh dewasa...
rasa cm nk duduk ngn mak ayah lg...ngn abg lg...
xnak keje lg...aih...
nie la lumrah hidup....


muka pagi raya...

K.A.M.I

Monday, July 25, 2011

Takde Tajuk..!!

entry kali xde tajuk ok...!!
sbb xde benda pun nk ceta...
saje boring2 heheee....
so godek2 la blog....
senaman kan jari jemari nie supaya slim mcm bdn aku...
twink...twink...
perasan sekejap....
td bru je pas test financial management...
coming soon for next week n next 2 week
2 quiz, 4test...
mata aku akan juling utk masa 2minggu nie...
lepas tu bleh la blek raya dgn senang hati lagi lapang dada...
puasa pun x lagi kalut nk raya dh...
aih...cmni la aku slalu...
minggu lepas blk SP pun kalut nk cari baju rya dah...
padahal nk beli baju kurung yg dh siap...
tp kalut cm nk tempah je...
kna ceramah ngn mak aku selagu snyap je la...
ok aku blek 25 ogos nie bru beli ...
ok mak???
tp ttp x puas hati...!!
yang pasti blek nnt nk suma baru ok..!!
nasib la sempat ke x, ttp nk jgk...
x sabar nk raya wey...
nk kutip duit raya byk2...
sapa2 yg nk kasi aku duit rya harus la pdn ngn umur aku ok...!!
sye sudah 20thn...so phm2 la yer...
demand yer ko nie...
pdahal umur ko nie xde sapa dah nk kasi duit raya tau x...
full stop...
bye...

Monday, July 18, 2011

Durian ohh durian....!!

Dah lama sbnrnya teringin sgt nk mkn durian...
so plan sok mlm nk blk SP bleh la mkn kt sna...
sbb da geng yg suka mkn durian jgk...
iaitu mak saya laaa....
tiap2 kali cal aku je msti ayat nie kuar dr mulut dia..
" ang nk mkn derian x blk nie??
kalo ang nk mkn mak nk beli nnt.."
padahal dah bper kali aku gtau "nak"
xpela jwb je la walapun dh jemu sgt dgr...
tp sebelum blk dah dpt mkn durian kt cni...
hehee...lepas jgk kempunan nk mkn durian...
smlm nadia ngn adek dia kuar g bndar...
so diorg beli durian skali..
smlm dpt la mkn durian....
mmg puas r....
diaorg beli 3biji Rm10...
kira agak murah la myb sbb skg dh btl2 musim durian...
kalo sblm nie mahal...
siap timbang lg...
skilo RM8...



dah pakat mkn bru ingt nk tgkap gmbq plak....



skg aku nk tnjuk bukti yg diorg suma mkn byk dr aku...
huh...sgt x suka...
sbb apa tau x??
sbb ptg 2 aku dh mkn nasi lemak sbungkus ngn popia goreng 3ketul...
sbb 2 mkn ckit je sbb dah terlalu knyang...
padahal kempunan giler sblm nie nk mkn...


nie durian yg di baham oleh huda....
licin jee n paling byk...hahaa

nie plak anie...
tp x pndai mkn durian...x licin...

nie aku...aku mkn je msti dpt durian yg x chat...
tgk la biji pun kcik jee...

nie nadia....dia pun dpt durian x chat jgk...
tgk da kn biji kcik...
durian 2 kitorg mkn x abis pun...
siap bleh bg kt jiran sebelah lg...
melompat2 jiran sebelah sbb dia pun kempunan durian...
hahaaa....
pas selesai mkn kitorg wat la asgnment cm besa....
pastu adek nadia dtg plak....
disbb kan dia x mkn durian..
so dia nk buah mata kucing...
dia bwk buah mata kucing plak...
mkn lg....
x ingt apa dah....
pastu bdn rsa pnas smcm jee....
trus blk bilik....
kna tido cmni....
padahal ptg td dh tido dh....
pastu nadia dtg bilik ajak mkn mangga plak...
jiran tingkat 3 bg...
giler ko....
xmo aku...
kalo aku mkn mangga mau aku pengsan kt situ jgk...
cmpur mcm2....
time nk tido 2 aku dah rsa cm org mabuk....
berat je kpala...
panas bdn...
rsa cm nk p mandi jee....
tp x mandi pun...
giler ko mau paru2 berair aku kalo mndi tgh2 mlm...
2 la penangan durian pasar payang....
....hahaaaa....


skrg nie teringin nk mkn laksa billion kt SP...
awk....teman sye nnt yer...
+_+

Thursday, July 14, 2011

Picnic

seperti yg di jnji kan...
walaupun dh lmbt tp ttp nk update jgk sal nie...
ari khamis minggu lpas kitorg xde clas...
so junior yg plan ajak g picnic...
wow...!!...
walaupun duit mkin ari mkin kurg but it's ok....
bila lg nk release2 our tensen kn...
atleast dok tmpt org nie kna la jgk explore tmpt2 diorg kn....
but nie dah kali ke2 kitorg g tmpt 2...
1st pergi masa sem3...
msa 2 g rmai2,1 clas...
but for me this second picnic better than dr dlu...
lg enjoy coz xpyh tgk itu muka OG...
sgt benci..
rsa cm nk bunuh dia je kejam2....
ok berbalik story nie...
mula2 dk laki in between nk g or x...
coz diorg ckp xde duit...
so it's ok la...xmo la pksa2 kn...
but mlm 2 diorg call ckp nk g plak...
nasib la beli ayam 3 ekor nk wat bbq nnt....
aroud kul 9pg kitorg bertolak dr UniSZA...
2biji keta,3biji moto...
dak2 laki g nek moto...nak save bajet...
hahaa....x kisah la asalkan korg ikut...
so smpai2 apa lg...terjun terus la dlm air...
dak2 laki plak trus wat bara utk wat bbq...
x rmai time 2 coz ari org keje kn...
bru bez cmtu...
xpyh nk berebut2 tmpt nk mandi kn...
owwhh....lupa plak nk ckp kt mna...
that day our picnic kt sekayu...
org2 tganu msti dah familiar kn ngn tmpt nie...
so pas dah tggal aym ckit dak2 laki plak pggil kitorg soh bakar aym n sosej...
diorg plak turun mndi....
pas dh siap bkr suma panggil diorg mkn...
dak2 junior da goreng bihun...
sgt pdas...tp sedap...
pas mkn trun mndi lg...
dlm air 2 byk sgt ikan...smpai rsa cm tkt plak...
bila kita dok diam je ikan 2 akan dtg gigit kaki...
geli sgt2...hahaaa....
around kul 3ptg dak2 laki dah soh nek tukar bju...
pas tkr bju trus blk...
diorg da plan plak nk kuar mlm nie..
sbb 2 diorg ajak blk awal...
tp nasib naik awal...
masa kitorg on da way nk blk 2 ujan...
kul 6ptg dah smpai bilik...
mlm 2 trus pengsan awal..
letih...tp enjoy sgt2....
















terjumpa awek sekayu la plok...
















tgh wat bara utk wat bbq...



video
 nah...tgk vidoe nie...












this week i will go back home....
rindu sgt SP n org2 kt sna....

Thursday, July 7, 2011

Mood : Tired + Enjoy

Sgt letih arini...
cuti2 Malaysia arini with my BFF...
tp tetap enjoy walaupun letih...
ttp terukir snyuman di muka aku...
so phm la yer...
will be update later...
cm besa la...
 nk ambk pic dlu kt diorg...
bru aku update...
TUGGU...!!

nah...nie klu next entry ok..!!


Sunday, July 3, 2011

Kenapa Perlu Sambut Birthday Kat Hospital???

i'm coming...dah lama x update...

dah lama entry nie terperuk kt draft...
tggu msa nk edit then publish...
tp mood xmai g...smpai la arini bru mood dtg...
hehee...so layan je la yer story yg tersgt basi yer + berkulat...
korg agak2 da x org smbut besday kt hospital??
tp knapa yer???
msti da kn yg smbut kt hospital..tp mybe 2 dlm 1000 kn??


27.06.1992

28.06.1991


nie haa...besday girl n besday boy yg smbut kt hospital...
cian diorg kn???
sbnrnya kitorg plan nk smbut besday nadhirah mlm isnin...
so terfikri blk...bek smbut skali ngn arip...
bajet da kt situ...
so pas blk dr clas ari isnin 2 nadia,ani ngn huda kuar g beli kek eskrim...
aku x ikut ok..ngntuk blk dr clas 2...tido pas2 khatam novel...hahaa
tiba2 time diorg on da way nk blk 2 nadhirah call nadia...
utk pgetahuan korg nadia ngn nadhirah adek bradek ok...
nadhirah bru msuk UniSZA...
dia call kakak dia ckp dia nk g klinik...
dia demam then muntah2...
so diorg pun ambk la dia..bwk g klinik...
pas check suma,doktor kt klinik 2 soh diorg rujuk kt klinik UniSZA...
sbb suhu bdn dia tinggi...
pastu kna msuk hospital...
dah la dah beli kek...nk wat surprise knon...
last2 dia yg wat surprise dlu kt kitorg...
ingtkan dia juz kna tahan shari je...
pastu kitorg plan nk smbut je kt hospital...
si arip plak xtau g sal nie...
kitorg kta kt arip..
"jom la g tgk adek nadia kt hospital rbu ptg"..
nasib dia ok jee...
so g la kmi ber-3 biji keta...
ngn dak2 junior skali...
pergi je skali lg kmi terkjut...
haa...nape nadhirah dok dlm kelambu plak??
rupa2nya diorg syak dia kna denggi plak...
cian dia xleh kuar dr kelambu 2...
pas buka kek arip plak yg terkejut sbb nma dia da skali kt kek 2...
hahahaaa...







kalo korg perasan kn...
kek nie sama ngn entry NIE...
tp kek nie lg cantek la sbb x cair...
kek yg dlu dah cair..
hehee....

sgt excited besday boy nk potong kek...!!

cian dia..mkn pun terpksa dlm kelambu...

pembahagian kek...



masa ari pertama kitorg melawat nadhirah kt hospital..
dia bleh pesan g kt kakak dia nk bubur mcd...
pastu g je hospital tgk mknan dia x di sentuh lgsung...
heran jgk kn...dia ckp x sedap,tawar...
pastu apa lg kitorg la yg bedal...
tp buah je la...
mmg x sedap pun wey walaupun buah...
buah honeydew yg sgt keras...
mkn separuh letak blk...
sgt x senonoh kan kitorg nie...
nk wat cmne..nk telan pun x sggup..
mau lekat jgk nnt..
x pasal2 kitorg plak yg msuk hospital...


sgt x myelerakan..!!


tp alhamdulillah dia dah leh kuar hospital smlm...
selepas nadia memeras ugut doktor n nurse kt situ...
hahaha..menggunakan kekerasan oo...
akhirnya diorg kasi kuar jgk...
melompat dia pas dpt kuar dr hospital....
mau x sonok..6ari dok kt hospital 2...
tgk la pic nie....


kemas2 nk blk...hahaa


alamak...tersasul plak...
dah melalut smpai nadhirah kuar dr hospital plak...
sbnrnya nk cet sal "Kenapa Perlu Sambut Birthday Kat Hospital???" jee....
hehee...sory erk kpada sapa2 yg kitorg x ajak k...
bkn xnk ajak tp plan scara spontan je nie...
harap maaf yer....
^_^





Friday, June 24, 2011

Kelebihan Solat Sunat Setiap Malam




Solat Sunat Malam Isnin
- seolah2 memohon keampunan dari Allah untuk diri sendiri serta kedua ibu bapanya...

Solat Sunat Malam Selasa
- dibebaskan Allah daripada api neraka. Amal perbuatan ini pada hari kiamat akan menjadi pemimpin dan petunjuk baginya ke syurga...

Solat Sunat Malam Rabu
- diturunkan dari tiap2 langit 70,000 malaikat menulis pahalanya smpai hari kiamat..

Solat Sunat Malam Khamis
- diniatkan pahalanya untuk kedua ibu bapanya. Dianugerahkan padanya apa yg dianugerahkan kepada org2 syahid dan syiddiq..

Solat Sunat Malam Jumaat
- seolah2 ia telah beribadat kepada Allah selama 12tahun dengan puasa siangnya dan bangun mengerjakan solat pada malamnya...

Solat Sunat Malam Sabtu
- diberikan Allah sebuah mahligai di dlm syurga dengan mengerjakan solat ini seolah2 ia bersedekah kpd org2 mukmin, lelaki dan perempuan. Diampuni Allah akan dosanya..








betapa besarnya ganjaran bg org yg mengerjakan solat sunat tiap2 mlm...mari la kita sama2 perbykkan beribadat kepada Allah,nescaya kita akan menjadi seseorg yg rugi jika tidak mgambil kesempatan atas apa yg dijanjikan....insyaallah kita akan mendapatkan apa yg dijanjikan olehNya...amin...

Tuesday, June 21, 2011

Salah Plan..Auchh..!!

the latest story..salah plan...hahaaa
sapa2 yg dok tganu msti korg tau kn ari ahad ari 2 cuti...
sempena ngn bola sepak tganu menang Piala FA n menang SUKMA...
cayelah...mmg power tganu nie...
thanks yer sbb kasi kitorg cuti..
apa lg mcm2 plan la kitorg nie...
ari sbtu pg 2 kitorg da taaruf utk dak2 junior...
story 2 update later ok..
coz dah sgt berkerak story 2,tggal dlu yer...
mlm sbtu 2 g mkn kt cafe..
so plan la ngn dak2 junior sem3 nk g men bowling kt kuala tganu sok pg...
plan bek pny...2biji keta...
kitorg ngn dak2 junior sem3 mmg sgt rapat...
bru knal sthn tp cm dah knal lama sgt dh..
pastu sje la ajak si arip ngn afiq..
coz diorg sblm blk UniSZA g dah dok ajak2 g men bowling...
so apa slhnya ajak kn..
lg rmai g best..


around kul 10pg kitorg dh kuar nk g...
bkn apa kuar awal nie tkt keta sewa abis jee...
besa la kn public holiday...
suma org nk kuar jln2...
so pas dah ambk keta dak2 junior nie ckp...
"smlm fizi ajak g mesra mall.." (fizi 2 junior kitorg jgk)
cmne tah plan dah bertukar dr kuala tganu trus ke mesra mall kemaman...
hahahaa...mmg sempoi r korg..
ngn sepantas kilat korg berubah fikiran...
so kna la sewa keta sbiji g sbb xkan dak2 laki nk g nek moto kn??
jadi la 3biji keta...ambik kau..!!
jadi kitorg g 11org...4 lelaki 7 ppuan...
kul 12 bru gerak...mcm2 masalah...
ngn minyak abis...dugaan...

malu la plak org nk amik gmbar...
boring2 tgh tggu diorg g amik keta...

setelah berjaya dipujuk akhirnya mau jgk bergambar...hahaa..
terkandas minyak abis...2 la korg..kakwani dah kta jgn buka econ g
..nnt minyak abis...xnk dgr...

around kul 2ptg kitorg smpai mesra mall...
mkn2 men bowling...
tgk wyg 3 2 1 cinta...
bez sgt...tp mls nk ceta pnjg2...
biar gambar yg menceritakan suma k..!!

apapun mkn dlu...

besar x air sye??share ok..!!

menunggu turn nk baling bola..hahaa....

arip..."abg hensem" nma msa men bowling...hahaa...

enjoy..!!

ngn junior2....n aku mkin tembam...arr...

alamak..!!pic dlm wayang xde la plak...
hehee...tp mmg enjoy sgt2..
tmbah2 time men bowling..
mcm2 benda berlaku tmbah2 kelaku ahmad...
aish...

pas abis tgk wayang suma trus blk...
tkt lwt smpai u je nnt...
pas2 singgah mkn jap...
smpai bilik kul 11mlm... 
mmg lunyai ari 2 pas puas jln 1ari...
nnt kita g len yer..
kita g rmai2..sure g bez...