Wednesday, December 15, 2010

SaYe DaTaNg...Wink**

Saye datang suma....knal lg x??
ahaakk...!!
aku nk story ckit kt korg nie...
td aku boring2 sje la jln2 tgk blog membe2 aku...
apa la yg diorg update...
di sbbkan sye sgguh malas skg nie
so tgk membe2 je la yg update blog diorg...
dgn tidak sengaja aku pun tgk la blog membe aku nie...
nma dia rusyda,tp lebih glamour la bak kta dia di pggil la Cik Rusyie..
kalo korg nk tgk blog dia click SINI...
ok berbalik pd ceta...tiba2 aku terlihat nma aku terpapang dia blog dia
tp apa slh aku erk???

nie la statement yg Cik Rusyie wat kt blog dia....


p/s:ade tak orang letak kat status fesbuk tulis mcm ni alamak terken**t pulak..haha..tak penah ag aku jumpe..kalau ade syabas2..wanie pasti pham..haha..


oo....ko ngata aku yer Cik Rusyie...
ada ke plak kaitkan nma aku ngn terken**t....
letak la bnda2 yg best dgr....ngee...
ptut la ko dok tny aku dh update blog ke blum...
ko nk soh aku bca blog ko...!!
hahahaaa....pndai yer Cik Rusyie...
bgus yer ko wat cmni...
dr aku xde idea lgsung nk update blog..
trus aku smgt n da idea giler nk update....
thanks Cik Rusyie sbb bg aku idea...hahaaa...
( aku pun cnfius sma da nk mrh ko or epy )....
apa pun cyg ko r....
next time kalo korg nk aku cpt2 update blog aku nie
korg letak la nma aku kt blog korg...
sure ASAP aku update blog nie...
hahahaaa...ngee~~

Sunday, December 5, 2010

EpY BeSdAY KaK LoNg..^_^

      Dah lama x update blog...sbnarnya byk bnda yg nk ceta...tp apa kan daya malas menguasai diri nie...skg dah da kt SP...rindu sgt2 nk jln2 ngn kwn2...tp apa kan daya duit kurg...so aktiviti utk menghabiskan duit slow la ckit...^_*

      Wokeh utk mengelakkan dr melalut n memeningkan kepala korg aku nk ceta sbnrnya bru2 nie besday kak long kitaorg a.k.a nadia...besh2...dpt mkn kek,banglong yg beli kan...sbnrnya bsday dia 24 nov...tp kitaorg sje smbut lmbt ckit  pd 29 nov sbb nk wat srprise n time 2 bz ckit sbb tgh exam...so layan jela pic kt bwh erk...mls nk story byk sbb mls sgt2 skg nie...


cedap2...!!!

thanks amir sbb belikan kek nie utk nadia...

nie ha bsday girl....sory...kek dh cair laa....

msti tgh terfikir...cyg jgk amir kt aku kn sggup beli
kek nie walaupun jauh...hahaa...

hahaa...peace...nadia said: thanks amir..!!!

Tuesday, November 16, 2010

HaTi SeMaKiN TeNaNg...

Alhamdulillah...hati dah semakin tenang...
sebab apa???nk tahu ke??
xperlu la...x penting pun..
ok2...!!!aku gtau k..
ni haaa yg wat hati aku x tenang slama nie...


...
...
...
...
...
...
...
...

taaaa daaa....ini dia....


x nmpk ka muka dia???aih...
ok2 kita tgk muka dia yg posisi lg bez ok...




haa....nmpk x???bguih2...


arini akhirnya terubat rindu aku slama nie...
yahoo...dpt jmpa encek akhram...
jln2 smpai xleh blk smpai mgrib sbb ujan...
akhirnya xlarat jln dh,so terpksa la lepak kt mcd smpai sejam...
aku tgk pekerja2 kt mcd 2 dok usha pelik je kt kmi..
mybe dlm hati depa dok kta,,
" bila la depa nie nk blah xtau,dr td dok sni...nk tido cni ke"
then di sbb kan x tahan ngn usha tajam dr pkerja2 mcd 2
kmi pun pngambil keputusan utk meredah ujan...
bez jgk dapat men ujan...
dah lama x men ujan
tp jgn dmam dh la sbb nk exam plak...
tp apa pun maceh cyg sbb sudi jmpa n kuar ngn sye arini....<3<3


Sunday, October 24, 2010

pUrpLe Vs piNk


tingtong.....Assalamualaikum..sye dtg nie..da org x....???

waalaikumsalam...haa....mai2 msuk,aku da story nk ceta ngn korg nie...
sbnrnya aku ngn roomate aku nie da msalah ckit
kiranya kitaorg x sebulu la
korg tau x bilik kitaorg nie pnuh brg2 warna PINK ngn PURPLE je tau
tp aku xde la fanatik cm dia...
bju dia bleh di katakan wrna PINK je...
nie yg wat aku kna cri brg2 wrna PURPLE g utk melawan cahaya2 PINK yg berada dlm bilik aku...
so bleh la muncul blk chaya yg suci lg menenangkan jiwa iaitu PURPLE..
......aiihh......
ponink2 kpala nie...
apa pun aku xkan terpengaruh ngn wrna PINK tuu...
kak xpyh la nk pujuk2 wanie...
ati wanie ttp utk PURPLE je...
diri aku dh sebati ngn warna PURPLE...
btl x SYAWAL SUZLIANA??
nie pun salah sorg peminat PURPLE jgk...
kalah aku..
dia ckp kalo bleh suma bnda dia nk wrna PURPLE
duit pun kalo da wrna PURLPLE di xmo guna
nk simpan je...pelik2...
mati kelaparan la ko suzy nnt...
....huhuhuuuu....
korg nk tgk bukti yg aku ktakan bilik aku skg nie diterangi ngn chaya PINK???
....tgk la nie....
nie la yg aku ktakan td...bilik aku sntiasa diterangi chaya PINK coz
 lampu 2 di balut ngn paper
PINK..aihh..
nie la salah 1 btol air my roomate...bleh dikatakan brg2 dia suma PINK kaler..
nie beg yg slalu dia bwk g clas...korg nmpk x purse dlm beg yg
da pic helo kitty kt dlm beg 2...
PINK jgk...
tgk !!!cermin pun PINK
hihihii...nie my broadband la...di sbb kan moderm 2 xde
 kaler
PURPLE so terpksa la beli kaler PINK
 skg korg layan plak pic2 koleksi brg2 PURPLE aku plak erk... 

nie la antara koleksi PURPLE yg aku da..

malunya nk ckp...cmni la dompet aku time tadika dlu...
skg pun still pkai dompet cmni lg...cantik kot..


sori kak...pnjam sat naa tali kad matrik nie...


nie la salah 1 jam aku yg PURPLE kaler...


     aku rsa brg2 roomate aku 2 x suma yg smpat aku snap sbb dia mrh aku...
"wanie nape nie???asyk dok tgkap gmbr brg2 kak???"
aku dgn selambanya menjwb sje kak...nk wat koleksi utk msa depan...
padahal dia xtau aku nk msukkan pic brg2 dia kt dlm blog aku
...huhuhuu...
tp apa pun I still LUV u la my roomate 
walaupun kak minat PINK wanie suka PURPLE....
 ^_~ AZAH DA LOVE....                               




Thursday, October 14, 2010

RinDu KaM0ooo.....


waaaa......tulun2 dah berabuk blog aku nie...dh lama kot x update....sowi2...bkn pe line beruk kt unisza nie bleh dikatakan agk lembab jgk laa....2 yg xleh nk update....+ plak ngn ke-busy-an melanda diriku.....pejam celik pejam x celik2 dah nk abis sem 3 dh pun....lg sthn stgh g dah nk abis study dah kt cni...sure time 2 rindu kengkwn yg slalu wat aku gelak cm nak pecah perut....erm....tp skg nie aku rndu mak...ayah...abg...n........huhuhuuu....dah sbln lebih dok cni...bila la nk dpt blk tmpt tumpah drahku....hope diaorg pun rndu aku cmne aku rndu diaorg jgk...nie la wajah2 yg aku KANGEN bangat sgt nie smpai tahap org x btl dah nie.... 

mak ayah....walaupun adeq la yg pling ketegaq n x dgr
ckp mak ayah tp xpe kan...bkn slalu....
^_~

nie la bro aku yg aku rindu....walaupun kekdg kitaorg gduh 
smpai baling2 cawan..tuang air cabury kt dinding sbb nk tunjk 
protes ssama sndiri tp 2 bnda besa....yg lg gnas pun da tp 
xleh nk gtau la kt cni..malu kot....


nie la satu2nya mamat yg slalu wat aku jd giler....
dia xtau aku rndu dia tahap gaban dh nie....tp slalu je dia wat cm xde apa
yg berlaku...rsa cm nk tumbuk2 je muka dia.....

lagi 28 ari bru la dpt blk SP....lmbatnya rsa.....rindunya kt riri....tiap2 kali nk tido msti tercari2 riri....pas2 baru teringt ari 2 x bwk dia blk tgganu....so x dpt la nk peluk, so joe je la yg jd peneman tido.....hope my mum jga la dia bek2 kt sna.....sory la pic riri xdela dlm simpnan...riri 2 sbnrnya my 1st teddy bear...cyg sgt2 kt riri.....

nasib la kengkwn kt jd peneman aku kt cni....kalo x snyi kot.....maceh suma sbb sggup melayan kerenah aku yg x bper btl ckit nie....
ok lah nie je yg aku mmpu tulis utk post kali nie....byk g kje nk kna wat...bubye...♥♥♥

Tuesday, September 21, 2010

JaLaN-JaLaN CaRi MaKaN...^_~

Mai2 suma...tgk2...kalo berkenan ambk...jgn malu jgn segan..sapa malu x dpt...cepat2 nnt myesal kalo x tgk..(apa la yg aku mgarut nie)erm...sbnrnya aku xtau nk start ceta cmne...huhuhuu....boring2 sejak dah blk UNISZA a.k.a UDM...mls btoi la nk study sbb masih dlm mood raya...apa la mak ngn ah aku wat kt umah...sure berjln sakan couple terhangat 2...huhuhuu...aku kt cni tgh pening kepala kna study utk test ngn quiz yg berlungguk nie...erm...ok la berbalik pda tajuk dia ats...pada rya ke5 bersamaan 14 sept 2010 sempt jgk la aku jln2 g alor star ngn adk bradik aku...mmg best la sbb dh bper thn x pergi sna...nma je dok kdah tp x menjelajah pun negeri sndiri...2 pun pergi umah paktam aku wat open house..kalo x sure x smpai g aku kt sna...cian aku kan xde sapa nk bwk aku jln2...huhuhuu...serius cedih kot...:'(....pg2 kitaorg bertolak dr sp smpai sna lebih kurg kul 11 la...sjam je dr sp ke alor star...bkn jauh mna pun...tp wat2 cm jauh knon...apapun kita lyan dlu pic nie....
pemandu yg berkhemah...huhuhuu....
sapa plak nie????

anip....bru drjah 5 tp bdn cm dh form3....

nurain irdina....bdk yg kuat merajuk....

nurdania sofia...nakal nk mmpus..ssah nk tgkap gmbr dia,asyk gerak jee...

abg n adek....

nie la ank2 paksu aku....

my mom n i......

alamak..!!bulatnya muka aku...
2 beradik...adek n kak....



setakat itu je yg sempat aku upload pic (line kt unisza mmg slow gler,xleh nk upload byk gmbr)....apapun love u all......see u all next time.^_*

Friday, September 17, 2010

...OpEn HoUsE...

Mesti korg skg nie tgh sonok2 g open house kn???huhuhuuu...cedihnya...mlm nie aku dh kna blk tgganu...tp xpela...smggu nie mrata dah aku g open house...bru2 nie ari isnin bersamaan 13 september mmbe aku wat open house...umah alip a.k.a itachi (xtau la eja btl ke x..huhuuu...sory alip)..best la jgk sbb dpt jmpa mmbe2 kolah...ada yg dh tembam...da yg still maintain...da yg mkin cubby...hihihii...xde apa pun yg nk ceta sbnrnya...(xde moo arini sbb mlm nie dh kna blk tgganu)...huhuhuu...apa pun maceh suma kengkwn yg sudi dtg umah aku dan wish SELAMAT ARY RYA utk aku...lyn r pic yg sempt aku snap....
ace2...malu knon nk tgkap gmbr...
sonok tgk depa sembg smpai x pasan aku snap gmbr...
2 jejaka khusyuk wat pe xtau..^_^
bahan2 mkn ngn laksa yg dibuat oleh cikpah...cedap oo...

nie la kembar time skolah dlu...dimana ada syira disitu da frhana and vice versa..huhu..

cik pah khusyuk btoi tgkap gmbr...si rozy plak sempat berposing...isk2...

awat smpai ternganga nie syira???

hihihii...round ke2 aku p open house umah cikpah...

mkn2.....mkn smpai knyg...

aku mmg suka myibuk org2 tua myembang..huhuhuu...

geng2 artis...kot...

kengkwn skolah....frenz forever

haaa....bru muncul gmbr aku...alip nie kaco daun jee...

erm...hope kita leh berkumpul cni lg 1 ari nnt...

woo...suma pakat posing senyum...hihii...

cntik gmbr nie..tp..cyg aku xde...

aih....pelik je nie berpelukkan...

watpe la 2 smpai x pasan org snap gmbr...

Monday, September 13, 2010

3 in1

Wah2...tjuk kali nie sure wat korg tertny2 kan apa la yg aku nk ceta plak...suspen x????ceta aku kali nie mcm NESCAFE 3 IN 1 yg dok jual kt kdai rncit mamak 2 ke...??lebih kurg la kot...huhuhuuu....nie haa ceta pasal rya laa...apa lg skg nie...aku nk ceta apa yg berlaku slama 3 ary beraya di umah dan di kmpung halaman....

....RAYA PERTAMA....

Bgun je pg2 rya 2 aku dh sibuk nk wat tomyam...mula2 dlm perancangam xde pun nk wat suma 2...2 plan last minit la sbb abg aku gtau awek dia nk dtg umah rya pertama...x pnah2 mai rya pertama mai plak...2 yg aku ngn mak aku terkjut beruk...so wat je la...bleh aku soh akhram mai skali...so dia pun dtg laa...rsa2nya dia x pnah g dtg time rya pertama siap berbaju mlayu g...woo...nsem jgk dia...huhuhuuu,,,puji nmpk...tp syg...x sempat nk tgkap gmbr ngn dia...giler kot nk tgkap gmbr kt umah aku berdua...mau ayah aku ligan ngn batang pnyapu pg2 rya nie....pas ayah aku smyg jmaat kitaorg pun bertolak blk kmpg....ala...dkt je kmpg aku kt penaga,seberang prai utara....mmg best laa...thn nie aku leh collect det rya 200 lebih...mmg pecah rekod la dpt det rya byk 2 walaupun dh tua bangka....huhuhuuu....so lyn la gmbr kt bwh nie erk....
sempat g snap gmbr pkai bju rya....

ace2....wat ayu bleh aku noo.....



mak aku yg tercinta....mak aku nie pntang nmpk org pegang kamera...mmg suka berposing...


nie la selendang jala ikan yg abg aku kta...da ke ptut kta cm jala ikan....
....RAYA KEDUA....

Rya kedua nie dpt la aku bgn tido kul ***(biarlah rahsia antara aku ngn katil je erk)...pas mkn ala kadar pas asar siap2 trus pergi rya umah terbuka tok sedara aku....dpt jgk aku mkn nasi tomato...mmg aku lapar nasi ari2 sbb mak aku x masak nasi...mybe dh plan nk p openhouse kot...aku redha je laa....dlm kul 6 lebih kmi pun minta diri....trus pergi umah makngah aku...tp aku x p pun...dok umah tok aku jee...umah tok aku ngn umah makngah aku dkt jee...kiranya kntut kt umah makngah aku sure dgr pny kt umah tok aku...2 la menunjukkan betapa dktnya umah mereka....sok rya ke3 makngah aku wat knduri akad nikah anaknya yg ke3...mmg makngah aku nie suka sgt wat knduri time rya...suma org mrh dia sbb org nk p rya xleh...tp dia still wat don't know jee...aku pun x phm....aku mls nk p...tp aku still tlg makjang aku kt umah tok aku...tp tlg ala kadar jee...men yg lebih....men ngn spupu je lebih....tp kira ok la tlg jga bdk2 2...huhuhuuu...last2 aku pun jd cm bdk2 jgk....
sonoknya dpt g rya...det masuk...!!!
peace...!!!ayah said: ang nie keje tgkap gmbr jee...xde keje len ke???


kt umah tok....siap da jurukamera g tlg tgkap gmbr...huhuhuuu....thankz ana...

sempat lg.....depan pintu pagar pun...isk2....

couple terhangat di malaya....



....RAYA KETIGA....

Ary nie kenduri umah makngah aku....pg 2 bgn2 je kna beratur nk mndi...mmg dh jd lumrah hidup bila tido kt umah tok aku time rya2 nie...sure bilik air jam kalo nk mandi...kdg2 beratur pnjang sbb nk tggu turn nk mandi...nasib la sapa beratur lmbt dok blkg la jwbnya....akhirnya dpt jgk aku mandi pg 2...pas mkn pg trus siap2 nk g masjid tgk akad nikah spupu aku kwen...best jgk tgk...rsa cm x sabo plak nk kwen...huhuhuuu...pas2 kitaorg trus pergi knduri umah belah laki...kitaorg konvoi pergi 10 biji keta...aku rsa terkjut tuan umah 2 tgk rmai yg dtg...nasib x pgsan dia...huhuhuuu....mmg best la...tp letih kot...dr penang ke perak...woo...tertido aku time blk....tp syg laa....aku x sempat nk snap byk2 gmbr....sempat snap gmbr2 spupu jee.....rsa rugi plak....mmg time 2 suma cun2 belaka tmbah2 yg blum berkhwin...termasuk la aku....(pasan plak aku nie)...mna nk tau da tersngkut sorg ke org perak...wawawaaa...kalo aku tersngkut sure blk 2 akhram yg sgkut aku...huhuhuuu...xmo la aku...tlg3.....

adek n kakak...besarnya mata irdina....tomey nya dania....


model kcil....pntang nmpk kamera...keje soh tgkap gmbr jee....


gaya apa la plak nie....


jemu dah aih...asyik gmbr aku jee....besa la blog aku...


nie la yg dikatakan 3 IN 1....btl kn????huhuhuuu....sbnrnya byk g aku nk kongsi ngn korg tp x sempat...sibuk ngn rya....nnt bila2 aku free aku update yg lg best wokeh.....apa pun aku doakan spupu aku yg berkawen 2 akn trus berkekalan hingga akhir hayat....dan 1 lg pesanan...makngah jgn wat knduri lg time rya noo...jd kalut laaa......x sempat nk meraya merata tmpat....